PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648849}

Kamerdyner

The Butler
2013
7,5 100 tys. ocen
7,5 10 1 100296
6,0 25 krytyków
Kamerdyner
powrót do forum filmu Kamerdyner
BigDadddy

postawili na znane nazwiska

BigDadddy

Ja to myślałam ze najsłabiej wyjdzie Reagan ale Alan Rickman jest wspaniale ucharakteryzowany. W ogóle nie przypomina siebie http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20483133_20721166_21369703,00.html

katie_17

Ten pan jest zrobiony pierwsza klasa

katie_17

Rzeczywiście, jak nie on. ;)

BigDadddy

Hmmm okaże się w filmie. Może właśnie ci aktorzy dodadzą filmowi charakter ; D

BigDadddy

Wbrew pozorom według mnie najsłabiej z charakteryzacją wypadł JFK. Reszta na plus.

ocenił(a) film na 8
BigDadddy

A mi się bardzo te charakteryzacje podobają, wprowadzają coś nowego do każdej postaci. Czy stuprocentowa charakteryzacja upodabniająca aktora do danej osoby jest konieczna? Ja uważam, że nie i wystarczy dobra gra aktorska i istotny przekaz. Jak poszczególni prezydenci USA wyglądali, wiemy.

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

Jak dla mnie, poza Nixonem właśnie, byli OK.

ocenił(a) film na 6
BigDadddy

Swoją drogą, dziwna sprawa z tą charakteryzacją... Z jednej strony Rickman z toną make-upu na twarzy, z drugiej Cusack z doklejonym sztucznym nosem i niczym więcej (choć, jak na ironię, to właśnie najmniej podobny Cusack najlepiej oddał postać Nixona ze wszystkich prezydentów w tym filmie). Nie wiem, czy taki był zamysł reżysera, czy aktorzy decydowali. Gdzieś czytałem, że były jakieś ograniczenia w budżecie, ale coś nie chce mi się wierzyć.

ocenił(a) film na 5
BigDadddy

JFK jak dla mnie był całkowitą porażką.

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

Ale za to Jackie Kennedy wyszła bardzo fajnie.