PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726490}

Kapitan Marvel

Captain Marvel
2019
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 112285
6,2 57 krytyków
Kapitan Marvel
powrót do forum filmu Kapitan Marvel

1. Marvel
2. skopie
3. tyłek
4. Thanosowi

ocenił(a) film na 5
kwiat_3

Z jednej strony bym tego trochę chciał (tzn mam na myśli że CM będzie tą, która ostatecznie pokona Thanosa) bo po takim czymś - a wspomnicie moje słowa - burza, która się rozpętała przy CM będzie niczym w porównaniu z tym co zrobią fani przy takim rozwiązaniu w End Game. I dopiero takie coś da porządnie do myślenia Disneyowi (jeżeli obecna sytuacja z CM jeszcze tego nie zrobiła).

Ale z drugiej strony bardziej bym chciał tego uniknąć. Szkoda mi tego dorobku, który Marvel zbudował przez 10 lat, tych wszystkich postaci, historii, radości oglądania. Wierzę, że bracia Russo są w stanie (tak jak zrobili z innymi bohaterami) przedstawić w swoim filmie dużo lepszą wersję CM niż miała ona w swoim solowym filmie. Jeżeli ktokolwiek jeszcze jest w stanie sprawić, aby ta naprawdę spora grupa zrażonych fanów jeszcze dała szansę CM, to oni. I przyznam, liczę na nich, bo nie chciałbym aby poniekąd fajna postać była spaprana przez zachowania i poglądy grającej ją aktorki (dysponującej przecież dobrym warsztatem aktorskim) albo około filmową otoczkę propagandową.

ocenił(a) film na 8
keymaker

Powiem Ci szczerze, że nie patrzę na to czy reszcie się podoba, nie patrzę już na to też jak mocno film trzyma się komiksów. Od jakiegoś czasu wyznaje zasadę: film podoba się lub nie i ten film mi się podoba. Tak jak podoba mi się Brie w roli Kapitan Marvel (nie uważam się również wielkim znawcą komiksów Marvelowskich chociaż sporo ich przeczytałem).

kwiat_3

a propos "tyłka Thanosa": jest taka fanowska teoria, że mały Ant-Man wciśnie mu się do środka otworem międzypośladkowym, a potem się nagle powiększy i tak Avengers pokonają tytana...

ocenił(a) film na 8
IndianaKingston

Byłoby to jednocześnie zabawne i niepokojące...