PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

żenada...

ocenił(a) film na 1

Jak mozna podjąc sie ktytyki filmu "Katyń"? Ano można: według mnie ten film to jeden wielki GNIOT ! Żeby zrobić dobry film nie wystarczy zasłonić się tragiczną fabułą i prawdziwymi wydarzeniami. Nieumiejętne podjęcie tematu może - wręcz przeciwnie - spowodować konflikt polityczny lub zgorzknienie i wprowadzenie w błąd widza po jego wyjściu z kina. Zgorzknienie ze względu na durną, nie trzymającą się kupy fabułę i nic nie znaczące dla historii wątki wymieszane jak bigos z serialowymi pseudoaktorami i surową peuntą polaną zbędną bo przesadną ilością krwi... Na zdrowie!

ocenił(a) film na 9
Avlimoney

Rozwiń mysl dotyczaca konfliktu politycznego i wprowadzenia w blad widza. Tylko prosze konkretnie.

ocenił(a) film na 9
Avlimoney

no tak... krwi jest więcej niz w filach "gore" - co za bzdura... czy jak się strzeli komuś w głowę to krew nie płynie? niech ktoś mi powie, bo nigdy nie strzelałem to nie wiem... please!

ocenił(a) film na 9
cez_ar

Jak sie ma pusto w glowie to pewnie nie plynie ;)

ocenił(a) film na 7
Avlimoney

aha . niezle jesli tu bylo wiecej krwi niz na jakims kolwiek horrorrze to powodzenia. ee idac na ten film do kina wyobrazalam soebie ze bedzie to rzeznia zalana krwia jak to wojna. a tu co. okropienstwem byly wlasnie te stzaly w tyl glowy i rzucaniem zwlokami jak workiem z ziemniakami

ocenił(a) film na 6
bluffgirl01

To nie jest film wojenny typu szeregowiec rayan albo wrog u bram, jesli tego nie rozumiesz to Twoja strata. A jesli idac na niego spodziewales sie tylko sieki to wybacz ale jaki z Ciebie Polak.