PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Ale "ZOO" się zrobiło na forum tego filmu:)
Zażarta walka słów, kto ma rację.
Widzę tu skrajnie rożne wypowiedzi. Jedni twierdzą, że ten film to gniot i są rozczarowani, a drudzy, że to wspaniały film.
Ja osobiście nalezę do tej drugiej grupy.

Wydaje mi się, że osoby, które nie czują się Patriotami, Polakami czy też nie rozumieją historii II Wojny światowej a zwłaszcza Katynia, nie powinny oglądać tego filmu. Jeśli spodziewacie się "happy endu" to proponuje wybrać inny gatunek filmu taki jak komedia romantyczna typu " To nie tak jak myślisz, kotku". Ostatnio dużo tego kręci:)
Na film taki jak "Katyń" trzeba się przygotować, czyli sięgnąć po źródła historyczne.

Pozdro

ocenił(a) film na 2
Kruchy_4

Czytałam książkę o Katyniu, która pewnie pomogła w pracy nad filmem. Znam trochę historii, orientuję się. Jednak film mnie zawiódł. Spodziewałam się czegoś z większą dozą emocji i jakiejś duszy, a nie tandetnego obrazu ze znanymi twarzami. Wielkim minusem są właśnie aktorzy, kostiumy i scenografia. Jestem zawiedziona.

Kruchy_4

Nie mozemy sie spodziewac szczesliwego zakonczenia ani wielkiego,,kina akcji''jak to bywa w zmyslnych amerykanskich filmikach,to zdarzyło sie naprawde,przedstawienie tragizmu tamtych zdarzen nie jest proste(oczywiscie sa tez pewne normy..)nie mozemy tez wymagac aby kazdy to docenił jednak kazdy polak(i nietylko)ktory zna historie i w pełni ja rozumie doceni ten film a takze prace ludzi którzy nad nim pracowali.kazda krytyka tego filmu jest dowodem braku wiedzy na temat historii naszego kraju.ale wkoncu kazdy ma prawo do własnego zdania.pozdrawiam