Jestem tego naprawdę pewny. Wielki film, po pierwsze jednego z polskich reżyserów znanych trochę za granicą, po drugie otwiera światu oczy na wielką polską tragedie i jest genialnym filmem. Wajda podkreślił tu wszystko, cierpienie kobiet, płacz dzieci, perfidne kłamstwo. Cała elita polskich aktorów. POLSKOŚĆ.
A wy, którzy piszą komentarze typu "gówno" i "nie warto oglądać" kim wy jesteście. Jak dla mnie nikim, bo ani nie znacie się na filmie, ani nie potraficie docenić dobrego filmu. założe się, że po obejrzeniu w kinie do kolegi obok pokazaliście znak pistoletu przystawionego do potylicy śmiejąc się. A 1/4 pewnie nawet Go nie obejrzała tylko zdaje się na relacje kumpla.
nie, nie będzie Oskara :/ A o to czemu:
1. Ten film to crap
2. Żydzi nie dadzą biednym polskim oficerom oskara
3. Wajda to zgrzybiały dziad
Z drugiej strony jednak, Stany coraz bardziej prowokują Rosję. Nie wiem w jakim stopniu Oskary są upolitycznione, no ale gdyby były, Katyń mógłby dostać statuetkę na złość Putinowi.
Będzie! Ten film jest cały dobry, a nie tak jak tutaj uważają niektórzy, że dobre są tylko ostatnie 15 minut. Bo tak mówią chyba tylko fani strzelanek w stylu Tarantino. Wajda - zgrzybiały dziad. To Twoje zdanie, czy jest zgrzybiały, nie wiem, ale to, że jest osobą starszą nie oznaza, że musi robić złe filmy. Właśnie częściej zdarza się odwrotnie. Wg mnie akurat w Oscarach nie ma upolitycznienia o któym mówisz(piszesz). A to, że piszesz, że "Żydzi nie dadzą biednym polskim oficerom oskara" świadczy o tym, że nie powinieneś się wypowiadać, ponieważ właśnie przez rasizm i nie tolerancje doszło do II wojny światowej.