PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Bez przesady...

użytkownik usunięty

Słyszałem o tym filmie dużo złego, że do dupy, nudny itp, itd. ale jednak się skusiłem i zobaczyłem...i spodziewałem się strasznego gniota a tu miłe zaskoczenie. Całkiem dobrze zrobiony, aktorsko też dobrze (chociaż ten Małaszyński burak jeden nie wiem po co go Wajda wybrał przecież to oczywiste że wszystkie nastolatki będą na tym filmie bo szkoła ich wyśle). Ja się na nim nie nudziłem (już Mroczny rycerz był nudniejszy), no chyba że ktoś myślał że będą się lać po mordach co 5 mni. no to sie rozczarował. Ale nie wiem czego ludzie się spodziewali...fajerwerków?? Akcji?? Film opowiada o kobietach które czekają na powrót swych mężów, braci, ojców, synów, więc z góry wiadomo że nie będzie efektów specjalnych i strzelanin (czytajcie opisy, ludzie, tam pisze o czym będzię film). Wajda opowiedział prawdziwą historię i z tego co słyszałem bardzo osobistą (podobno jego ojciec został zamordowany w Katyniu). Polecam i sam z chęcią zobacze ten film jeszcze raz.

No wlasnie wszyscy oczeuja jakichś powerrangers. A tu jest tylko sama prawda w tym filmie.