Ten film jest po prostu beznadziejny. Nic ciekawego się nie dzieje przez cały film a w końcówce scena egzekucji i tyle. W filmie powinno być bardziej ukazane to co żołnierze przeżywali przed egzekucją. Wtedy byłby zdecydowanie bardziej udany i wstrząsający. Ale napewno znajdzie się ktoś kto bedzię bronił tego filmu.
Tak jak powiedziales, znalazl sie ktos, bo ja nie powiem,ze ten film byl beznadziejny, bo to sa za mocne slowa. Moze nie byl on az tak dobry, i porywajacy jak mogloby sie wydawac, ale nigdy nie powiem, ze byl on totalna kicha! Szczerze mowiac, to ja sie troche zawoiodlam ogladajac go, bo po obejrzeniu roznych reklam i zwiastunow spodziewalam sie czegos, co scieloby mnie z nog! No ale przeliczylam sie! Ale co do jednego to zgadzam sie, ze rezyser Wajda powinien bardziej ukazac to co dzialo sie przed egzekucja zolnierzy. Ja we wczesniejszym komentarzu dalam ocene 6/10. Ciekawa jestem jaka ocene dajesz Ty. Wnoskujac po toweim komentzrzu, mysle ze bedzie ona gdzies w granicach 5/10! :) Pozdrawiam!!!