PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Dobry Film 10/10

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie to film jest bardzo dobry... Lecz jeśli ktoś film wojenny kojarzy z takim w którym bez przerwy strzelają to nie ma po co iść do kina... Film pokazuje jak ukrywano zbrodnie ktora popelnilo NKWD na oficerach Poslkich, rownież dobrze byla pokazana rola ich żon. Jak dla mnie 10/10

ocenił(a) film na 1
myk92

Weź?!? Jakie 10/10 chyba coś ci sie pomyliło... ten film nie jest wart 5 złotych. To, że mówi o patriotach i o sporze na temat Katynia nie czyni tego filmu wartego takiej oceny!!! Fakt, zgodzę się, że nawet warto go obejrzeć, ale nie liczcie ludzie na więcej niż tylko przedstawioną w formie filmu prawdę o Katyniu i parę nudnych scen o tym jak się żyło rodzinom tych oficerów. Najbardziej wkurzyło mnie to jak przysięgę złożoną żonie oficerek ceni sobie mniej niż przysięgę złożoną człowiekowi, pff.. a przy okazji Żmijewski brawa za zagraną rolę, nie twoja wina żeś miał taką kwestię :P

Sylwester_Arma

Może według Ciebie ten film jest taki, ale zdaniem innych zasługuje na ocenę 10/10 i nie ma się co tak oburzać, bo to... ehem. ;]

Film dobry, ciekawy, miejscami wzruszający... Każdy powinien obejrzeć, ale cóż... nie każdy go zrozumie i w tym tkwi problem.

Ase

Powiedz mi w którym miejscu ten film był wzruszający ???
Oglądałem go dzisiaj i jakoś takiego momentu nie zauważyłem...

ArteXus

Pod sam koniec chociażby, kiedy doszło do mordu... wiązanie, strzał w tył głowy, bez względu, czy człek stary, czy młody... brak szacunku, odwalanie roboty, strzelanie, jakby to było czymś normalnym; następny i następny... Taa, na przykład to.

ocenił(a) film na 3
ArteXus

Mnie wzruszyła scena z samobójem postaci granej przez Andrzeja Chyrę oraz odgłosy strzałów w lesie katyńskim w ostatnich minutach filmu. Jednak uważam, że i tak scena straciła na tym, że reżyser wcisnął Małaszyńskiemu różaniec do ręki. Zabieg ten wydał mi się zbyt naiwny.
Więcej wzruszających scen nie pamiętam.

Mimo wszystko uważam ten film za słaby.

pozdrawiam
M.