PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223109
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Parszywa dzieciarnia! Jak można pisać, iż 'końcówka mnie zaciekawiła', skoro przedstawia makabryczne i wstrząsające obrazy. 'Zaciekawila' to określenie daleko niestosowne, podobnie, jak większość wpisów ludzi, którzy "byli ze szkołą". pozdrawiam

Eustachy_Szczygiel

Zgadzam się z tobą w 100%. Wprawdzie byłam na tym ze szkołą, ale ostatnia scena mną wstrząsneła, a nie zaciekwiła 'bo była, dynamiczna i coś się działo' ... Żal. Ludzie, to jest nasza historia, makabryczna historia Polski, może niezbyt umiejętnie pokazana, ale to nie o to chodzi. To nie jest film akcji, stworzony dla rozrywki.

ocenił(a) film na 6
Crejzola

Ale jest to film fabularny i on ma właśnie w umiejętny i ciekawy sposób pokazywać tą historię...

ocenił(a) film na 10
phoebe_5

Phoebe: "Ale jest to film fabularny i on ma właśnie w umiejętny i ciekawy sposób pokazywać tą historię"

Powiedziałabym raczej, że ma po prostu pokazać prawdę. To jest PRAWDZIWA historia, więc trudno robić ten film pod publiczkę!

ocenił(a) film na 3
Schwarzenegger_47

"To jest PRAWDZIWA historia, więc trudno robić ten film pod publiczkę!"

Tym zdaniem mnie mocno rozbawiłaś. Jeśli ten film nie jest robiony "pod publiczkę" to zastanów się dlaczego popularnymi, serialowymi aktorami? Dlaczego na plakatach na pierwszym planie widnieje twarz Małaszyńskiego, który wypowiedział w filmie może dwa zdania? Dlaczego zamieniono tytuł z "Post mortem" na "Katyń"? Dlaczego zwaistuny filmu widzimy w czasie największej oglądalności, największych stacji telewizyjnych?