PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223105
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Można było przedstawić tę historię 1000x bardziej ciekawie. Film nudny, nie przedstawia
widzowi dramatyzmu Katynia, wygląda na cienki dramat. Powinno się zakazać oglądania
tego filmu, nie można z niego wyciągnąć żadnego przekazu. O ile my Polacy go jeszcze
rozumiemy bo to tragedia, która nas dotyczy, to taki przeciętny pożeracz hamburgerów z
ameryki będzie się niecierpliwił i myślał "kiedy w końcu ich zabiją, już zasypiam przy tym
filmie".
Film Dno - przez duże D
Oceniłem na 5/10 za samo podjęcie tematu, ale gdybym miał realnie film oceniać to ocena
była by w granicach 2/10

ocenił(a) film na 8
emce2

jeśli to kolejna prowokacja to daruj sobie... film był kandydatem do oscara więc to już świadczy że nie jest zły

użytkownik usunięty
Lazaa

Film był kandydatem do oscara bo był w kategorii zagraniczne, a tam nie było prawie żadnej konkurencji. Poza tym dopuszczono go tylko z powodu takiej poważnej tematyki. A wogóle to najlepsze były sceny końcowe, których Wajda kręcenia podobno nie nadzorował osobiście, reszta to słabizna. Sprawa mordu katyńskiego zasługiwała na o wiele lepsze pokazanie. Rownież tak jak założyciel tematu dałem 5.

ocenił(a) film na 8

Mi się podobał bo to nasza historia i została świetnie przedstawiona... a jeśli chodzi o Oscary to uwierz mi że konkurencja w tej kategorii jest ostra

użytkownik usunięty
Lazaa

Ostra? Ostra to była siostra (pielęgniarka chyba) w "Daleko od Noszy" taki duch, co śpiewała "Siostra ostra, ostra siostra zaraz zrobię lewatywę":D A co do Katynia to widocznie musisz jeszcze w swoim życiu dużo filmów pooglądać żeby się na nich lepiej poznać. Ale widzę, że inne filmy jakie oceniłaś (chyba aś, bo Lazaa to moim zdaniem aś a nie eś:)) są ocenione prawie całkiem rozsądnie moim zdaniem:D Nie rozumiem tylko dlaczego dla Władcy jedynki u ciebie ocena osiem, bo dla mnie to chyba najlepsza część. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 1
Lazaa

Kiedyś czytałem wywiad z krytykiem oscarowym ( nazwiska już nie pamiętam ), sparafrazuje teraz sens jego wypowiedzi - " Kategoria filmy zagraniczne? A kto ma nerwy aby to oglądać?" z wywiadu wysuwał się jednoznaczny wniosek , iż Amerykanie nie do końca rozumieją europejskie kino.

ocenił(a) film na 8
Polac

irishfolkfan po pierwsze nie "oceniłaś" tylko "oceniłeś" a po drugie wole 2 i 3 część Władcy bo jest w nich znacznie więcej momentów zapadających w pamięć i wiele więcej scen batalistycznych:D

użytkownik usunięty
Lazaa

No dobra, wolisz:D Ale dla mnie nie liczą się tylko sceny batalistyczne. Co do twojego nicka, radzę go zmienić (ja tylko radzę, nic więcej:)) dlatego, że łatwo przez niego pomylić cię z kobitką:D

ocenił(a) film na 8

wchodząc na mój profil jest dokładnie określone jaką mam płeć a ten nick to literówka bo ciężko wymyślić coś na poczekaniu:P nie zamierzam go zmieniać bo zwyczajnie nie mam na to czasu :D a jak ktoś nie wie czy facet czy laska jestem to niech wejdzie na mój profil

użytkownik usunięty
Lazaa

Rozumiem, nie musisz się tak pienić:D Pozdrawiam Lazaa:D

ocenił(a) film na 1
emce2

Zgadzam się, straszna porażka.

ocenił(a) film na 10
emce2

Ja nie określam tego w filmu w kategoriach ciekawy, nudny , pasjonujący , itp. jeśli brakuje ci dramatu obejrzyj sobie film dokumentalny .. .Moim zdaniem film jest filmem i nikt nigdy nie odda całego dramatu tej tragedii w kinematografii . Jednak moim zdaniem "Katyń" choć po części pokazuje kilka głównych aspektów tamtego mordu z należytą powagą i szacunkiem. A jeśli jak wspomniałeś o reszcie świata i to ,że oni czekać będą jedynie na akcje dziejącą się w filmie to tylko o nich świadczy o ich niewiedzy i braku szacunku do tego typu wydarzeń i ich zachowaniem poniżej poziomu .

ocenił(a) film na 8
Kasskaa111

piknie napisane Kasiu:)

ocenił(a) film na 10
Lazaa

a dziękuje dziękuje ;)))