PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Uważam, że to jeden z najlepszych filmów podejmujących temat zbrodni katyńskiej. Film bardzo poruszający i wcale nie nudny, uważać tak mogą jedynie ludzie nieznający historii albo ją pogardzający. Wielki ukłon panu Wajdzie za podjęcie się realizacji filmu. Mi brakuje słów żeby wyrazić podziw. Arcydzieło.

ocenił(a) film na 3

Super. Cała wypowiedź w myśl zasady, że jeśli ktoś ma inne zdanie niż ja, to się nie zna.

Gratuluję przenikliwości.

użytkownik usunięty
Stilnes

Ty tak to interpretujesz. Chyba, że wyznajesz zasadę co ktoś uznaje za godne podziwu to jest naiwny czy głupi?

ocenił(a) film na 3

"Film bardzo poruszający i wcale nie nudny, uważać tak mogą jedynie ludzie nieznający historii albo ją pogardzający."

Zakładasz że każdy, komu ten film się nie spodobał, nie zna historii albo nią pogardza.

ocenił(a) film na 1

"Uważam, że to jeden z najlepszych filmów podejmujących temat zbrodni katyńskiej. "
A są jakieś inne? ( nie mówię o dokumentach)

"Film bardzo poruszający i wcale nie nudny, uważać tak mogą jedynie ludzie nieznający historii albo ją pogardzający. "

A ja wolę tak:
Film bardzo miałki i wcale nie jest ciekawy, uważać tak mogą jedynie ludzie nieznający historii albo ją pogardzający.

Każdy może sądzić co chce o tym (sic!) dziele, ale nie obrażaj ludzi mających inne zdanie.

"Wielki ukłon panu Wajdzie za podjęcie się realizacji filmu. "

On się nie podjął - on sobie "zarezerwował" temat Katynia, aby inni nie mogli zrobić tego filmu. I nieźle na tym filmie zarobił.

ocenił(a) film na 3

Uważam, że to jeden z najgorszych filmów podejmujących temat zbrodni katyńskiej. Film słaby technicznie i bardzo nudny, szczególnie dla osób bardzo dobrze znających historię i się nią fascynujących. Wielki zawód na panu Wajdzie, ponieważ nieudolnie podjął się realizacji filmu. Mi brakuje słów żeby wyrazić zażenowanie. Nieporozumienie.

ekiwok

Czemu tych reżyserów tak często ponosi..? Z jak wielką przyjemnością oglądałoby się film wiedząc, że w 100% opiera się na faktach. To dopiero byłaby lekcja historii.

użytkownik usunięty

Film nie jest jakimś dziełem, ale dobry jest. Myślę że 7/10 mogę spokojnie mu dać.

ocenił(a) film na 10

< JEDYNIE 10/10 NIECH ŻYJE POLSKA!!! > [*]