Spodziewałem sie po Andrzeju Wajdzie się czegoś innego lepszego. Nie było zbyt wiele akcji, na moje oko była tylko jedna max dwie. Fabuła filmu była z góry znana, nie trzeba było sie domyślać ani wyprzedać scen żeby wiedzieć co sie stanie ogólnie film ode mnie dostaje 4\10
takie komentarze są głupie...
W tym filmie nie chodzi o to, aby wypaść jak najlepiej, tylko o TREŚĆ, jaką nam przekazuje.
Liczyłeś na efekty specjalne? Że wyrwie im się i zacznie sobie uprawiać parkour po drzewach w lesie? Wtedy film jest fajniejszy, prawda? Coś się dzieje, nie? A nie tylko trach i zabity, następny i trach - zabity.
Swoim postem pokazujesz, że nie zansz historii swojego narodu, nie wiesz, co to znaczy patriotyzm. Dla Ciebie liczy się fajny film, a nie zchowanie pamięci ludzi, którzy oddali życie za to, abyś teraz mógł żyć w wolnym Polsce, a nie w Generalnym Gubernatorstwie.
W tym filmie nie chodzi o to, aby dostać za niego Oscara, tylko pokazać światu, jacy są sowieci, jak okrutni potrafią być. Jeżeli poszedłeś na ten film licząc na coś nowego, jakieś ŁAŁ, to się grubo pomyliłeś.
E tam, po co ja to piszę, skoro za chwilę ktoś to wykasuje, uznając to za nieodpowiednie...