PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223109
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Spodziewałem sie po Andrzeju Wajdzie się czegoś innego lepszego. Nie było zbyt wiele akcji, na moje oko była tylko jedna max dwie. Fabuła filmu była z góry znana, nie trzeba było sie domyślać ani wyprzedać scen żeby wiedzieć co sie stanie ogólnie film ode mnie dostaje 4\10

bambusbossss

takie komentarze są głupie...
W tym filmie nie chodzi o to, aby wypaść jak najlepiej, tylko o TREŚĆ, jaką nam przekazuje.
Liczyłeś na efekty specjalne? Że wyrwie im się i zacznie sobie uprawiać parkour po drzewach w lesie? Wtedy film jest fajniejszy, prawda? Coś się dzieje, nie? A nie tylko trach i zabity, następny i trach - zabity.
Swoim postem pokazujesz, że nie zansz historii swojego narodu, nie wiesz, co to znaczy patriotyzm. Dla Ciebie liczy się fajny film, a nie zchowanie pamięci ludzi, którzy oddali życie za to, abyś teraz mógł żyć w wolnym Polsce, a nie w Generalnym Gubernatorstwie.
W tym filmie nie chodzi o to, aby dostać za niego Oscara, tylko pokazać światu, jacy są sowieci, jak okrutni potrafią być. Jeżeli poszedłeś na ten film licząc na coś nowego, jakieś ŁAŁ, to się grubo pomyliłeś.
E tam, po co ja to piszę, skoro za chwilę ktoś to wykasuje, uznając to za nieodpowiednie...

esterka

Taak, "poraszka" to przede wszystkim twoja ortografia.
Film może nie był wielkim arcydziełem, od Wajdy oczekiwałem czegoś więcej. Ale tu nie o akcję przecież chodzi ! To miał być hołd dla ofiar przede wszystkim i ich rodzin.
Właśnie weszli do kin "Transformers". Użyj sobie ile wlezie...