Jestem w szoku po przeczytaniu dyskusji i niektórych komentarzy.....Ludzie czy wy nie rozumiecie co Ci ludzie przeżyli?Dla was to są nudy..?Każda osoba, która napisała tutaj taki komentarz powinna wysnuć pewne refleksje...co byśmy zrobili.gdyby ta historia sie powtórzyła...oni oddali życie za Polskę..do jasne....Wajda przedstawił ten film genialnie...i wielkie pokłony w jego stronę, który inny człowiek podjąłby się takiego zadania i stworzył ten film..?To jest historia..to nie miała być komedia bądź horror..to jest to co przeżyli nasi przodkowie..to jest wielkie cierpienie i strach, którego nikomu nie życzę przeżyć..!!
Ale o czym jest ten film o prawdzie historycznej -tak to film traktujący o Katyniu kiepsko zrobiony.
Bo by tą prawdę o tym fakcie pamiętały nasze dzieci trzeba filmu rewelacyjnego .A pan Wajda nie postarał się i to minie denerwuje .Dlaczego historia jest tak marnie pokazana.
Tak tak! Mało flaków, mało mięcha, mało gołych niewiast i żadnych scen łóżkowych. Nie wspomnę o braku karabinów laserowych, broni nuklearnej i braci mroczek.
Człowieku to nie jest jakiś zasrany amerykański film o chłopakach na wojnie, który kończy się happy endem. To jest przedstawienie historii - tutaj nie ma miejsca na jakieś zakichane amerykańskie efekciarstwo. To nie jest film o anatomii ludzkiej czaszki - czegoś ty chciał żeby przez cały film pokazywali jak naszych mordują strzałem w tył głowy?!
Powiedz mi jedno czy ty aby nie jesteś z pisu albo z radia maryja? Bo nie wiem jak wytłumaczyć twoje puste wypowiedzi nie podparte zupełnie żadnymi konkretami.
Katyń to dojrzały film zrobiony przez dojrzałego człowieka przedstawiający w sugestywny sposób prawdę o katyniu.