PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223109
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Początek dobry, wspaniała gra Ostaszewskiej zrobiła na mnie wrażenie, czuć tu nastrój tamtych chwil.Potem juz słabiej , szybkie przenoszenie akcji i migawki choć dobitne to jednak nie klejące się w spójną całość. Praktycznie żołnierzy widzimy jedynie w szerszym obrazie na początku i na końcu, w filmie mamy raczej do czynienia z tragedią ich rodzin. Dlatego na plakatach zamiast Małaszyńskiego itp. powinna się pojawić Ostaszewska , Komorowska , Cielecka. pod tak naprawdę to jest film o kobietach, które próbuja poradzić sobie z osobista tragedią niż o żołnierzach którzy tam zginęli.
Jednak mimo tych kilku mankamentów Wajda zasługuje na szacunek.Zrobił coś o czym nikt wcześniej nawet nie pomyślał.

ocenił(a) film na 7
setepo

zgadzam się w zupełnosci z Twoją opinią,rzeczywiscie pomomo tych kilku mankamentów film jest dobry ,ja oczekiwałam że będzie więcej Katynia w Katyniu tj. że będzie więcej opisanych faktów związanych z tym faktem:że będą przemyślenia oficerów,że film ukaże co czuli wtedy.
Ukazana jest historia ich rodzin,ich odczucia ,ich przemyślenia.Jak dla mnie za dużo histori w jednym filmie:lepiej było się skupic na góra 2 ale dokładnie je nakreślic