tylko filmy dla nawiedzonych. Tylko filmy o księżach, wyszyńskim, papieżach i inne tym podobne bzdury. Co za durny naród. Jeden wielki Ciemnogród. Nie wiem czy kiedykolwiek będzie tu normalnie. Ja stąd niedługo wyjeżdżam. Nie będę żył w tym zacofanym Ciemnogrodzie. Niech sobie dalej polaczki wierzą w matki boskie drzewne, elfy, chochliki i tym podobne rzeczy. I nie wracam tu już nigdy.
Masz racje - "nie wracaj" - prostaku. Twoja wypowiedz jest na poziomie żuczka gnojownika. Mozna dyskutowac czy w Polsce robi sie taki czy inne filmy, ale ton Twojej wypowiedzi, kazdemu czlowiekowi kulturalnemu, wrecz nie pozwala na jakakolwiek polemike. Ale jesli chodzi o kierunek twojego ( specjalnie z malej litery ) wyjazdu to polecam jakas zapomniana przez Boga i ludzi samotnie - moze gdzies za kolem podbiegunowym. Bo w innym wypadku jedynie wstyd swoim rodakom bedziesz przynosil. Ale jesli juz konieczniesz jedziesz "do ludzi" to przynajmniej nie przyznawaj sie do swojej narodowosci kmiotku.
Gdy będę za granicą będę specjalnie wszystkim mówił jaki to poje..any kraj gdzie za jedną lufkę marihuany można pójść do więzienia, a za głupie przejście na czerwonym świetle dostać mandat. W kraju w którym ciężko cokolwiek osiągniąć, wyrwać się z domu, znaleźć dobrze płatną pracę, gdzie ponad 30% społeczeństwa wybiera faszystowsko - ksenofobiczno partię, która robi za granicą z Polski pośmiewisko, gdzie przywódca parii - Jarosław K. zionie do wszystkich jedną nienawiścią i jadem, gdzie nie szanuje się innych poglądów, gdzie nie można głosować na inną niż jedyna słuszna paria PiS, bo od razu jest się komunistą, skurwy..nem, antypolakiem itp. Więc nie praw mi tu kazań i morałów człowieku. To jest chory i zacofany kraj, skazany na zagładę. Ogólnie nie życzę nikomu źle, ale chcę, życzę temu krajowi jak najgorzej, niech Rosjanie czy Niemcy rozpie..lą ten Ciemnogród. Ja stąd wyjeżdżam. Do innego kraju, gdzie będę miał szansę coś osiągnąć. Nie miej do mnie urazy i nie bierz tego do siebie. Pozdrawiam. Hej!!!
How Wodzu!! Jedź i wyzywaj Polskę, powiedz, że ***** cię zrodziła, rzecz, że Twój ojciec był szmata, a co?! Potem powiedz, że wszyscy inni Polacy, to też szmaty, łajzy, debile. Na koniec dodaj "oprócz mnie, bo ja wyjechałem".
Tylko najgorsze ścierwo obraża własną Ojczyznę, a ludzi w niej uważa za idiotów. Takie jest prawo, głupie, czy nie. A światło czewone oznacza "nie iść", byś potem, jak wpadniesz pod koła nie mówił "Ojojoj pomocy". A mandat dostałeś nie za przejśćie przez pasy, tylko pewnie za głupotę. Taak, Policjanci zobaczyli debila i dali mu mandat, powiedzieli "synu masz tu mandat za głupotę, jak żyje takiego pustaka nie widziałem, a pamiętaj, że jestem policjantem". Ale apel do innych ludzi, zrozumcie, on naprawdę może pluć na nas i nasz Kraj, bo widzicie, taki mózgotrzep faktycznie nie będzie mógł nic osiągnąć u nas w Polsce. Od razu mówię, że Belzebub jedzie do Bangladeszu sprzątać klatki w zoo z gówien.
Pomyliłeś cudaku stronę,tu się pisze o filmach a nie o polityce a z tym jadem u Kaczyńskiego nie wyjeżdżaj tylko przeczytaj co sam napisałeś(jadu aż nadto).A twój pupil Tusk powiedział nie dawno że Polska to wielki i mądry naród-w tym jednym chciałbym mu bardzo przytaknąć ale nijak nie mogę kiedy czytam takie wypowiedzi. A co do twojego wyjazdu ,jedź z Bogiem gdziekolwiek jedziesz.
Wybacz (nie życzę ci źle)ale mam nadzieje że nie wrócisz do tej zasranej ojczyzny-Polska będzie bez ciebie szczęśliwsza.
Pozdrawiam Zerro, Kapiszczura,a zwłaszcza luckyLocke (to a propos mądrego spojrzenia na sytuację polityczną).
Belzebub nie zasługuje na żaden komentarz.. wzbudza we mnie obrzydzenie i współczucie..
"W kraju w którym ciężko cokolwiek osiągniąć, wyrwać się z domu, znaleźć dobrze płatną pracę, gdzie ponad 30% społeczeństwa wybiera faszystowsko - ksenofobiczno partię, która robi za granicą z Polski pośmiewisko, gdzie przywódca parii - Jarosław K. zionie do wszystkich jedną nienawiścią i jadem, gdzie nie szanuje się innych poglądów, gdzie nie można głosować na inną niż jedyna słuszna paria PiS, bo od razu jest się komunistą, skurwy..nem, antypolakiem itp. Więc nie praw mi tu kazań i morałów człowieku. To jest chory i zacofany kraj, skazany na zagładę"
Ah, no i jak wyjedziesz za granicę to oczywiście będziesz miał dwie wille i trzy samochody, a to wszystko za niewielką pracę, prawda? xD Nie zaprzeczam, że w Polsce jest warstwa społeczna do której określenie "ciemnogród" pasuje. I Ty do owej warstwy należysz, żałosna ofiaro żałosnej propagandy.
"która robi za granicą z Polski pośmiewisko" no niestety, ale to Ty z nas robisz pośmiewisko, Ty i inni naiwniacy co pojechali do Londynu pewni, że tam to będą w niebie, a niestety trochę się pomylili. Nie zamierzam się bawić w politykę na portalu o filmach, ale:
"Jarosław K. zionie do wszystkich jedną nienawiścią i jadem, gdzie nie szanuje się innych poglądów, gdzie nie można głosować na inną niż jedyna słuszna paria PiS" przepraszam, ale to PO głosi pogląd "głosujesz na nas? jesteś zajebiście intelignentnym człowiekiem, jesteś taki NOWOCZESNY i COOL, jeśli nie głosujesz na nas, jesteś ciemny, zacofany, z kompleksami...".
"Jarosław K. zionie do wszystkich jedną nienawiścią i jadem, gdzie nie szanuje się innych poglądów," jeśli odnosisz to do siebie to powiem tak: poglądów takich jak Twoje trudno szanować....
"antypolakiem" a kim innym Ty jesteś?
" To jest chory i zacofany kraj, skazany na zagładę" Film Katyń może mnie nie zachwycił, ale gdy pomyślę o tych ludziach którzy poświęcali się w imię wolności i godności naszego kraju, to normalnie żal dupę ściska, co by im przyszło do głowy, gdyby usłyszeli takie teksty jak Twoje?
Jedźta se, jedźta w szeroki świat, tylko nie róbta nam tam wiochy, najlepiej od razu pracujta se w jakimś barze dla innych uciekinierów i zaznajta tego "wspaniałego życia za granicą".
A potem żebrajta na irlandzkich ulicach o pieniądze na bilet powrotny ;)
Zgadzam się, wyjedź stąd jak najszybciej i nigdy przenigdy tu nie wracaj. Może gdyby wszyscy ludzie twojego typu wyjechali Polska stałaby się lepsza i szcześliwsza.
A co do tematu że u nas są takie filmy... hmm... moim zdaniem Polacy ukazują że trudne tematy nie są im straszne. Temat Katynia jest naprawde trudny co za tym idzie trudno o tym nakrecic film.
To lepiej w ogóle go nie kręcić. Wyszła ostatnia tandeta, ale u nas nie wolno tego głośno powiedzieć, bo zaraz odsądzą cię od czci i wiary i zakrzyczą "że nie jesteś patriotą". Żal...
Owszem, film nie był za dobry, ale to nie świadczy o tym, że jesteśmy krajem jakoś skrajnie zacofanym o.O "Bo boją się spojrzeć w przyszłość" niby co to ma znaczyć?
Ja nie przeczę, że pod niektórymi względami daleko nam do tych najbardziej rozwiniętych państw, ale nie popadajmy w paranoje..
"koleś mówi szczerą prawdę" jak dla mnie może i ma trochę racji jeśli chodzi o polskie kino, ale ogólnie pitoli tak jak teraz modnie jest wśród młodego pokolenia (hłe hłe) pitolić, co mnie osobiście, ekhem, irytuje.
"Ogólnie nie życzę nikomu źle, ale chcę, życzę temu krajowi jak najgorzej, niech Rosjanie czy Niemcy rozpie..lą ten Ciemnogród"
Chyba twojej (umyślnie nie z wielkiej) zasranej rodziny wojna nie dotknęła, jesli z taką swobodą piszesz takie złorzeczeństwa.
Twojego poglądu politycznego nie będę komentować, bo jest po prostu śmieszny. Jeśli ma się dystans do polityki, to można na trzeźwo spojrzeć jakie plusy ma ta partia, a jakie ma inna.
Naszego kraju nikt nie rozp..., jak to ująłeś, dopóki mieszkają tu tacy jak ci, którzy sprzeczają się z twoim chamskim i zaczepnym poglądem. Tylko prawdziwi patrioci potrafiliby oddać życie za ojczyznę. Jesteś tchórzem - jedź, wcale nie chcemy takiego w swoich szeregach. My staniemy w obronie PL, gdyby zaszła taka potrzeba.
Koleś mówi szczerą prawdę. Nasz kraj to zbiorowisko nawiedzonych ludzi, którzy zachwycają się swoją historią, bo boją się spojrzeć w przyszłość. W porównaniu do innych państw jesteśmy po prostu zacofani.
"To lepiej w ogóle go nie kręcić. Wyszła ostatnia tandeta, ale u nas nie wolno tego głośno powiedzieć, bo zaraz odsądzą cię od czci i wiary i zakrzyczą "że nie jesteś patriotą". Żal... "
Tak, żal to jedyny komentarz na jaki stać takich jak ty i belzebub. Poziom intelektualny tego gościa wskazuje już jego ksywka (diabeł- jakby ktoś nie wiedział). Podejście typu "dupiaty kraj tu sie nigdy nic nie zmieni" jest najłatwiejsze, tak samo jak ucieczka do Londynu żeby rozlewać piwo i robić z siebie "światowego intelektualistę".Ale takim jak wy wystarcza butelka lecha i "Taniec z gwiazdami" do szczęścia jak sądzę, więc okażcie trochę szacunku dla "Katynia". Nie uważam tego filmu za wybitne dzieło ani za świętość, ale jest to udokumentowanie jednego z największych polskich dramatów historycznych i to w sposób boleśnie prawdziwy. Należy się za to szacunek Wajdzie, bo takich filmów w Polsce sie nie kręci, bo i po co, większości wystarczą kretyńskie komedie z Zakościelnym w roli głównej.... Miał rację Waldemar Łysiak pisząc, że "większość każdego społeczeństwa stanowią idioci, nie mający pojęcia zupełnie o niczym". Pozdrawiam myślącą mniejszość, która też się tu wpisywała.....
Śmieszni i dziecinni jesteście z tym swoim tandetnym buntem i pluciem na Polske. Żałosne to tak bardzo, że nie będę tego dalej komentował.
Mjr Slotwina, widzisz żebym, którąś swoją wypowiedzią pluł na Polskę? Czytaj ze zrozumieniem, dopiero później miej jakiechś uwagi do mnie.
"W porównaniu do innych państw jesteśmy po prostu zacofani."
Co to są inne państwa?To Europa Zachodnia, to USA, może jeszcze Australia, Kanada,Japonia.A dalej? Dalej według Ciebie nic nie ma? Dalej są Pakistan, Afganistan, Serbia, Bośnia, Somalia, Etiopia, Chiny wraz z Tybetem, Kambodża, Kongo, Angola, Tadżykistan, Irak, Wenezuela...Wymieniać dalej?Według zasad demokracji punkt widzenia prawidłowy jest taki jak wskazuje większość.A większość mówi: w porównaniu z innymi państwami nie jest z nami tak źle.Więc może lepiej się cieszyć z tego że w naszym kraju nie ma zamachów co pięć minut, nie rządzi junta wojskowa, a dzieci masowo nie umierają z głodu.Radzę zawsze patrzeć na tą pełną połowę szklanki.Pozdrawiam serdecznie.
Sprostuję swoją wypowiedź. W porównaniu do państw Europy Zach., Ameryki Pn., niektórych państw Azji, i Autstralii jesteśmy zacofani. ;)
Mieścimy się w dopuszczalnych normach światowych. Ja wiem że by się chciało więcej i więcej ale czasem warto się cieszyć tym co jest i po prostu żyć po swojemu. A niestety jesteśmy jak to mówisz zacofani w dużej mierze dzięki wielkim tego świata bo to oni nam zafundowali Jałtę i to co było potem.Więc trochę pokory i zamiast narzekać i wyjeżdżać mając wszystko gdzieś zacznijmy coś robić.C'est toute
Może dla Ciebie to wszystko, ale ja jeszcze nie skończyłem. Jeszcze jedno. Ja nigdzie nie wyjeżdżam. ;)
Gdziekolwiek pojedziesz bedziesz dla nich czlowiekiem bez wlasnej historii i honoru,bedziesz dla nich pomiotłem,bo nimi nigdy sie nie staniesz.I dla takich jak ty niedawno,bo raptem 62 lata temu gineli wielcy ludzie,kazdy z nich byl bohaterem.Masz racje nie wracaj,takich sprzedawczykow bez krzty honoru nam tutaj nie potrzeba.Jedz i nie wracaj!
Jak widzę was wszystkich, patriotów na pokaz, to rzygać mi się chce. Wszyscy jesteście głęboko przekonani, że gdyby była wojna, to wy pierwsi byście bronili Ojczyzny, a prawda jest taka, że pieprzycie tak, bo siedzicie sobie wygodnie przed monitorem, a wojnę znacie z "Szeregowca Ryan'a". Patriotyzmem jest dla was pójście na film "Katyń" i pieprzenie bzdur na forum...
Raczej w naszych czasach trudno o inne wyorażenie swojego patriotyzmu. Zaś z twojej wypowiedzi wnioskuję, że z pewnością nie siedzisz teraz wygodnie przed monitorem, ale w ostrzeliwanym bunkrze gdzieś w Iraku...
Nie, nie siedzę w Iraku, ale nie mówię też "Trzy po trzy", że gdyby była wojna, to na pewno odważnie broniłbym ojczyzny. Po prostu nie wiem, jak bym się zachował. W każdym razie robienie z siebie Rambo na forum, to prostsza sprawa, niż rzeczywistość, która by nas zastała w przypadku faktycznej wojny.
To że ktoś pisze o tym, że powinno się jak nie kochać, to chociaż szanować swój kraj, nie znaczy że robi z siebie rambo...
A powiedz mi jak mam ukazywać swój patriotyzm?? jest jakaś wojna? Polskę jakiś kraj napadł?
Poglądy zbyt ksenofobiczne są oczywiście złe, ale przechył w drugą stronę (czyli plucie na ten kraj itd) też dobry nie jest.
Może się powtórzę, ale jednak muszę to napisać. Nigdzie nie stwierdziłem, że pluję na swój kraj, ani że go nie szanuję, i byłbym wdzięczny za nie wkładanie mi w usta wypowiedzi, które z mojej strony nie miały miejsca.
Moje słowa nie były skierowane do konkretnej osoby, tylko do tych, co się wypowiadali o Polsce typu: jesteśmy dnem, beznadziejni, itp.
jak by nie patrzec ponad 90% polaków to katolicy, wiec nie wiem dlaczego mielibysmy robic filmy gloryfikujące szatana czy też łamanie prawa? Nikt by wtedy nie chodził do kina!
"jak by nie patrzec ponad 90% polaków to katolicy" ahahahah;) Szkoda, że te statystyki nie uwzględniają bigotów;)
statystyki to statystyki kolego,a tu masz źródełko http://www.ekumenizm.pl/content/article/20060427113308184.htm
Według statystyk Kościoła katolikiem jest każda ochrzczona osoba. Prawda jest taka, że większość osób nie podziela podstawowych poglądów propagowanych przez Kościół (seks przedmałżeński, antykoncepcja, aborcja, cotygodniowe uczestnictwo we Mszy). Warto też wspomnieć, że absolutna większość osób została ochrzczona w dzieciństwie bez świadomości uczestnictwa w tym obrzędzie. Myślę, że gdyby chrzest mógł być jedynie autonomiczną decyzją dorosłego człowieka to statystyki wyglądałyby zupełnie inaczej.
Poco wy wogóle odpowiadacie na takie prowokacje. Przecież widać, że to jakiś niedorozwinięty gówniarz.
Ludzie,o czym wy wogóle rozmawiacie ?
Jeden Kretyn z Drugim prowokują was a wy za tym idziecie.
Proponował bym zakonczyc ten temat,Jesli Belzebub chce wyjechac,niech jedzie.Juz po jego słownictwie widać że skonczył nauke między Gimnazjum a szkoła Srednią,Wiec jesli mysli ,ze bez wykształcenia i jezyka poradzi sobie za granicą jest po prostu naiwny.
Belsebub nie wystarczy jak ci mamusia da 50 Euro na droge.Jak bedziesz miał szczescie to skonczysz na zmywaku.
I tak na marginesie,Nie stylizuj sie na żadnego Konrada Wallenroda,bo granica miedzy szlachetnościa a niegodziwoscia jest wbrew pozorą bardzo dobrze widoczna.
Po prostu szkoda mi jest ciebie. Wyjedź za granicę i nigdy nie wracaj ani nie przyznawaj się do tego, że jesteś Polakiem. Tylko tu mieszkasz, ale nie wiesz kim są Polacy i jakie wartości wyznają. Mam nadzieję, ze tam gdzie będziesz odnajdziesz swoje miejsce, które na pewno w Polsce nie leży.