PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Witam

użytkownik usunięty

Bardzo dobry film i można by powiedzieć nawiązujący do dzisiejszych wydarzeń politycznych.Mówię o tragedii smoleńskiej 2010.I tutaj chciałbym zaznaczyć moje przemyślenia.Nie podoba mi się jak Jarek rozgrywa politycznie tragedią.Całą winą obarcza rząd i prezydenta wybranego w wolnych wyborach przez mądrych obywateli,którzy nie dali się ogłupić zmianą Jareczka na czas kampanii.Zamiast siedzieć w spokoju i przeżywać utratę bliskich w domu z rodziną to wydziera się na całe gardło przy pomocy tego oszusta rydzyka.Nie lubię Palikota,ale on odsłania twarz pisu.Macierewicz twarzą nowego powyborczego Pisu na czele tego śmiesznego politycznie stowarzyrzenia no cóż są ludzie i ludzie jak to się mówi.Następnie Ziobro wiceprezes pamiętam jak był ministrem w rządzie Jara.Cieszy mnie,że naród zmądrzał i nie pozwolił na pośmiewisko międzynarodowe i otwartą wojnę z Rosją,która dając nam odpowiednie dokumenty i wyrażająca skruchę wyciągnęła dłoń,którą kaczyński chce obciąć.Mając wspólną nieszczęśliwą historię jest szansa na spokój polityczny co chce zapewnić rząd.Chwała,że Kaczyński nie wygrał.Współczuje ofiarom tragedii,ale na tym koniec.Chce dyskucji o Polsce,o gospodarce,o podatkach,o budowaniu dróg i przyszpieszeniu prac budowy stadionów na Euro 2012,bo to obecnie interesuje przeciętnego Kowalskiego,a nie to czy tragedia wydarzyła się o 8 czy 8.01 czy Kaczyński był pijany czy zawinili piloci.No cóż stało się,ale zyje się dalej.I nie mówcie mi,że nie jestem polskim patriotą,bo dlatego,że nie chce krzyża przezd pałacem prezydenckim nie czyni mnie jak to powiedział Jarek gorszym Polakiem.Po Prostu jestem ateistą wspierającym rząd Rzeczpospolitej Polskiej,platformę,ale moje przekonania i głos wyborczy pozostanie przy SLD,które jako jedyne chce walczyć z kościołem i rydzykiem.A film oceniam na 10/10.

ocenił(a) film na 10

To, że film dobry to się zgodzę.
Ale jeżeli chodzi o politykę i o twoje wypowiadanie się na temat polaków i ich wyborów to Ci racji nie przyznam.
Nie można oceniać ludzi na mądrych i niemądrych po tym na kogo głosowali. To tak samo jakbyś ocenił książkę po okładce.
Nie widziałem, żeby Jarek "wydzierał się na całe gardło" w tej sprawie. Zginął tam jego brat i nie wiadomo co było tego przyczyną.
Lech nie umarł śmiercią naturalną, żeby go Jarek cały rok opłakiwał. Lech był Prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej i jego śmierć będzie zapisana w księgach historycznych. A na temat przyczyny katastrofy będą "puste kartki".
A fakty są takie, że ruscy nie lubili Lecha. Lech był problemem politycznym dla ruskich. A ruscy jak mają problem to zabijają.
Ja na miejscu Jarka jak najbardziej chciałbym poznać wszystkie szczegóły katastrofy. Sam Tusk powiedział, że współpraca jest gorsza niż na początku w/s śledztwa z ruskimi.
Po twoich wypowiedziach można stwierdzić, ze orientujesz się w bieżących informacjach politycznych ale nie masz zielonego pojęcia czym tak naprawdę jest polityka.

użytkownik usunięty

Czy się z Tobą zgadzam, czy nie - to bez znaczenia, jednak nie wrzucaj na filmweb treści politycznych, proszę, bo tak postępują najczęściej tylko śmierdzące moczem pisuary...

użytkownik usunięty

Każdy post to wyzwisko na kogoś (...)