beznadziejnie nudny był ten film... nie podobał mi sie. wyszłam z kina i miałm taką zamułe, że nie wiedziałam jak sie nazywam.
jeśli ktos lbi takie filmy i mu sie podobają to ja nie mam nic przeciwko, ale ja jestem na NIE.
pozdrawiam
kończ dziewko wstydu oszczędź. czego można sie spodziewać od małolaty mającej w ulubionych filmach '101 dalmatyńczyków'? czy nie przeszło Ci przez twą pusta łepetynę, że ten film to nie fikcja, że pomordowanie polskich żołnierzy i inteligencji jak świń w rzeźni to coś co stało się naprawdę i ze jest to STRASZNE?? że trzeba to pamiętać bo ludzie którzy zgineli zrobili to również dla ciebie żebyś nie musiała mówić po rosyjsku czy niemiecku. ignoranci. wszędzie ignoranci którzy traktują ten film jak coś zmyślonego, nie opartego na FAKTACH.
Klaudio, nie ma to jak rzetelne i konkretne uzasadnienie Twojej opinii o filmie. Ech, włącz se lepiej "Big Brothera" albo wypożycz "Dlaczego nie" na DVD, gówniaro, zamiast pisać na tym portalu. Nie znasz się na filmie, to wracaj do piaskownicy. Film może arcydziełem nie jest, ale "mi sie nie podoba" to żadna argumentacja.
Przecież dziewczyna nie zaprzeczyła temu, że film jest oparty na faktach. To jej subiektywna opinia, że film był nudny. Podpisuję się pod nią.
Tak na marginesie, to jej sprawa, jakie są jej ulubione filmy... Czym wybitnym ty możesz się poszczycić?
dziewczyna stwierdziła że film jest nudny i ma do tego prawo. Czy to że film jest oparty na faktach i opowiada o tragicznej polskiej historii oznacza, że jest arcydziełem a każdy kto myśli inaczej bluźni i nie docenia żołnierzy, którzy zginęli w katyniu?? Jesteście śmieszni
moze film nie jest arcydzielem, ale nie byl tez nudny... Doceniam wysilki Andrzeja Wajdy przedstawil wszystko w odpowiedni sposob... uwazasz ze to bylo nudne tak?? a co spodziewalas sie komedi o zbrodni katynskiej?? przeciez to jasne ze taki film bedzie smutny i przygnebiajacy, ale ludzie z odrobina rozumu napenwo troche z tego filmu wyniesli!!!
Film może nie jest arcydziełem, ale jeśli ktoś mówi "nie podoba mi się" to niech wyłoży DLACZEGO mu się nie podoba. Niech mi wyjaśni, co wg niego było nie tak. Brak wyjaśnienia świadczy tylko o braku myślenia.
Po co od razu ta agresja, obelgi i czepianie się filmów jakie lubi. Dziewczyno trochę kultury. Poza tym przecież Klaudia oceniła film a o samej zbrodni nic nie napisała. Film jest oparty na faktach i opowiada o prawdziwej zbrodni ale jak każdy film fabularny jest fikcją. Widzę że z filmem Katyń jest podobnie jak z filmami o Janie Pawle II, jak ktoś źle oceni film to zaraz ludzie go atakują bo jakoby obraził osoby, które były pierwowzorami postaci w filmie.
kurcze ludzi jakie wy macie problemy. wydaje mi sie, że każdy może wyrazić swoje zdanie na temat każdego filmu. po to jest to forum. ale jeśli komuś nie pasuje to niech da nowy temat i nich tam wychwala jaki to był ten film wspaniały. mi sie niepodobał i tyle.
byłam dziś na seansie tego właśnie filmu i jedno powiem:
powieść mi się nawet spodobała, film nie.Nie mówię że dobrze, że ludzie zginęli za to byśmy mogli być tym kim jesteśmy czyli POlakami, ale film był beznadziejny jednym się podoba innym nie mnie się nie podoba tylko i wyłącznie to w jaki sposób został nakręcony,a nie historia chociaż owszem w tej historii nie ma się za bardzo czym pochwalić,ale historii nie można zmienić...w końcu zginęli ludzie prawda? I skąd pewność, że wśród nich nie było waszych przodków? Ale tak czy inaczej, nie ocenie tego filmu pozdro
Jak dla mnie to Katyń był w nudny i denny...
Zaraz polecą jakieś teksty typu: nie znasz się, ale to jest na faktach etc...
Ale ja wiem że to jest na faktach, że opowiada prawdziwą historię Polskich Żołnierzy i Polskiem inteligencji i jestem z tego dumny, ale film bardzo mnie zawiódł...
Co prawdza końcówka od momentu gdy hmm żona tego żołnierza co go grał Żmijewski, zaczyna czytać jego zapiski jest bardzo ciekawa, ale reszta filmu już nie...
I bardzo podobała mi się rola Żmijewskiego, świetnie zagrał.
Moim zdaniem film choc ciekawy, i napewno dobitnie okazujacy wydarzenia zbrodni katynskiej, to jest, (jesli pozna te dwie cechy poloczyc) nudny.
Nudny nudny i nudny dopiero tak jak juz ktos inny zauwazyl pod koniec naprawde dobry i skupiający uwage, bo dopiero wtedy, pokazują co sie tak naprawde stalo.
nie ma to jak inteligentna wypowiedź :|. Ten film opowiada o polskiej historii i uważam, że każdy powinien go obejrzeć.
Film jest dobry. Pokazał to co miał pokazać. W kazdym razie mną nieco wstrząsnął i dał do myslenia. A gra aktorów tez dobra, szczególnie pani Ostaszewskiej.
Pozdrawiam i nie kłucic mi sie tutaj ;)
Dlaczego Katyń jest odczytywany przez pryzmat typowych filmów kasowych? Czego niby ludzie się spodziewali? Romansów? Pościgów samochodowych? Strzelanin? Efektów specjalnych? Otóż, drogi "kinomanie", jeśli tego szukasz w Katyniu to niestety nie idź do kina tylko zawróć. To przecież film historyczny, który na celu ma przede wszystkim ukazanie prawdy. To odważny powrót do tego o czym trudno było i być może nadal, trudno jest mówić. Według mnie film jest bardzo dobry, ukazuje losy prostych ludzi - matek, ojców, synów, córek, braci, sióstr(naszych rodaków!) Polska była niszczona, i film o Katyniu jest w pewnym sensie odpowiedzią, kolejnym zwrotem. Jestem dumny, że A. Wajda zdecydował się "przemówić" w Naszej sprawie. Oglądałem film bardzo uważnie, zawiera on fantastyczne symbole (Moment ścięcia włosów + ogłoszenie o Antygonie), dotyka do głębi, tworzy wewnętrzną złość. Polecam film. Sądzę, że każdy Polak powinien zobaczyć Katyń. Pokłon dla Wajdy*
hmmm...Moim zdaniem film był bardzo udany.Może udany to nieodpowiednie określenie ale wiecie o co mi chodzi.Według mnie ten film pokazuje całą prawdę o tej okropnej tragedii i nie tylko pokazuje fakty historyczne, ale też to,przez co musieli przechodzić ludzie...Mówcie co chcecie ale ja byłam wstrząśnięta po nim, jak pomyślałam że tak naprawdę się działo.I to nam, polakom.
Ja napiszę tak,wielu ludzi doszukuje sie w filmach realności!A gdy z filmu ta realność aż się wylewa,to uważają,że nuda!!
O zgrozo,gdyby był to film bardzo pokolorowany,przerysowany wtedy były by komentarze,że za mało realny!I tak w kółko,jaki naród takie zapotrzebowanie na filmy,i nie oszukujmy sie od lat jesteśmy narodem utrapionym,skrzywdzonym i tak będzie jeszcze kilka pokoleń!"Katyń"to warta obejrzenia historia dosłownie i w przenośni!!Takie filmy powinny stać na pierestale u każdego szanującego sie widza i myślę,że bardziej powinniśmy sie skupić na danym wydarzeniu,a pózniej na wykonaniu!I myślę,że takie filmy powinniśmy my jako Polacy[jako,że nas to bezpośrednio dotknęło]ocenić w szczególny dla nas sposób!!
Czy wy nie rozumiecie ze film ten nie sluzy do dawania wam kurwa rozrywki a do tego aby was o czyms uswiadomic, jest to film historyczny, ktory ma za zadanie przedstawic nam prawde, a nie kurwa matrix czy piraci z karaibow, nie interesuje cie historia twojego narodu, nie obchodzi cie to ,ze gdyby nie patryjotyzm w krwi naszych przodkow to teraz bys byla zupelnie gdzie indziej, a moze wogole ciebie by nie bylo?