PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

dlaczego??

ocenił(a) film na 10

dlaczego tylu ludzi musiało zginąć?? tylu mądrych ludzi.....nie rozumiem.;((((((((((((

ocenił(a) film na 3
madziaw09

bo Bóg tak zadecydował

madziaw09

przed II wojną w Polsce było 80 tys. ludzi z wyższym wykształceniem, w
Katyniu zginęło 20 tys.,
to była planowa zagłada inteligencji, do 56 roku została garstka, co widać
po obecnym społeczeństwie polskim,
cała nadzieja w młodym pokoleniu

ocenił(a) film na 7
euremail

Podaj źródło tych niezwykle ciekawych danych.

ocenił(a) film na 10
polukr

Polukr, czemu ty cały czas szukasz dziury w całym??:D
Przerażasz mnie a zarazem zachwycasz.:D

Internet to za duży obszar do wyszukiwania takich faktów.
W książkach jest wszystko.
Nie stać cię na książkę, proponuję bibliotekę:D

ocenił(a) film na 7
Kruchy_4

W bibliotece książek jest dużo . nie mam czasu przeczytać wszystkich. Dlatego się pytam o źródło abym nie musiał wszystkich wertować.

ocenił(a) film na 1
madziaw09

- Żeby Wajda mógł nakręcić o tym kiepski film.
- Żebyśmy mogli potem rozdrapywać stare rany.
- Bo Bóg tak chciał (jak ktoś słusznie wspomniał :P) i rzeczywiście nas kocha.
- Bo inaczej nie byłoby katastrofy w Smoleńsku.
- Bo życie jest piękne, ale nie dla każdego.
- Bo towarzysz Józek był skurwielem.
- Bo była wojna.
- Żebyśmy nienawidzili Rosji przez wieczność.

i wiele, wiele innych powodów...

użytkownik usunięty
Znawca_

Hehe dobre ;p Ogólnie Wajda zasługuje na Złotą malinę naszą rodzimą za ten gniot hehe, strasznie kiepskie wykonanie, gra aktorów hihihi ;D momentami jakbym ogladal jakieś przedstawienie teatralne, dźwiek tak kiepski, że aż momentami nie wiedziałem jakie monologi prawią nasi wspaniali aktorzy... co do samego tematu to cóż nie za bardzo mnie interesuje przeszłość i wieczne rozdrapywanie, wytykanie Rosjii, że nam taką krzywdę uczynili. Nie jedna tragedia dotkneła ten świat i ludzi a zamiast nasi żądzący zająć sie przyszłością naszego kraju i naszą egzystęcją żeby spoleczeństwu żylo się dostatniej to ciągle wracali do tego co już było. Co do tragedi w Smoleńsku (rozbicie się samolotu z para prezydencką) to jako polityków to mi ich nie szkoda, bo od wielu wielu niczego nie poprawili w naszym kraju, tylko potrafią sie między sobą żreć, za włosy ciagnąć i wspólnie sie wytykać palcami, jeden pod drugim dołki kopać, patrzeć tylko na swoje dobro, zapychać własne kieszenie... (popatrzcie jak sie Kwaśniewski wyżarł, popatrzcie jak Tusk sprzedał Polskę...) co kampania co nowy żąd to jedno wielkie polityczne szmaciarstwo a wy mali głupi nierozumni ludzie chodzicie na glosowania i glosujecie na tych darmozjadów łudząc się, że może sie cos zmieni w naszym kraju hahahaha ;D wasze niedoczekanie. Jako ludzi to no cóż to katastrofa, jak sie oglądalo relacje lub słuchalo w radiu to naturalnie lzy cisnęly sie do oczu ale jak sie bylo z dala od tego nie oglądało sie i nie słuchalo o tym to żyłem jak na codzień... To tak jak z filmem jakimś np. mistrzowskim melodramatem nie raz jakiś obraz poruszy czlowiekiem...