scenariusz totalnie do d..y
totalna porazka.
owszem-zdjecia,kostiumy dobre, ale...super ze sie nad tym filmem pewnie staruszek napracowal,ale jakos tego w scenariuszu nie bylo za specjalnie widac...zrobiony tylko dla kasy...takie mialam wrazenie,po wyjsciu z kina...
a myslalam ze bedzie to cos lepszego.
Dziewczynko, ten film został nakręcony z dedykacją dla rodziców Wajdy. Jego ojciec zginął w podobny sposób tylko że nie w Katyniu. Poza tym film ma ukazać prawdę, o której nigdy rodzice ci nie powiedzieli i na lekcjach historii.
"zrobiony tylko dla kasy..."
Coś nie tak?
nie no super...po prostu spodziewalam sie po nim czegos lepszego...
moim zdaniem Kyuzo uderzył jak najbardziej w sedno- jaki wpływ na ocenę ma to, komu film dedykowano? to jakieś absurdy. ponadto fakt, iz jest to obraz wajdy też nie jest argumentem za tym aby go od razu czcić. jak film do dupy to do dupy, niezaleznie kto go nakręcił. przy czym nie wyrażam tu opinii na temat samego "katynia" bo filmu jeszcze nie widziałem, zwracam jedynie uwagę na idiotyczne wypowiedzi niektórych użytkowników.
ojej...straszne...no i co to ze zostal im dedykowany to znaczy ze wszyscy maja sie nim zachwycac???
A tobie rodzice mowili co sie dzialo w Katyniu...???
Chlopczyku...
Jakim prawem wogole smiesz mnie wyzywac od jakichs "kaczlowieczkow"??? znasz wogole moje poglady??? wiesz cos wogole o mnie???
moze dla ciebie ten film byl CUDOWNY ale dla mnie nie...
widze ze na tym forum wogole sie nie mozna "wylamywac" bo cie zdepcza z blotem i powyzywaja od najgorszych...to wy jestescie straszni,kazdy ma prawo do wyrazenia swojej opinii,a jezeli ty sie z nia nie zgadzasz to ja wyraz i nie wyzywaj mnie...
Całkowicie zgadzam się z Meri99. Spodziewałem się po Wajdzie czegoś znacznie lepszego. Film jest za długi i przez to miejscami nudnawy.
zeby sie wypowiadac na temat filmu trzeba najpierw znac fakty i historie na podstawie ktorych zostal nakrecony.To nie jest film akcji tylko prawdziwe wydarzenia.Wiec okzacie szacunek wielkiemu rezyserowi i nie wypowiadajcie sie na tamat czegos nad o czym nie macie zielonego pojecia.Bo nie ma sensu ogladac film tylko po to aby go objrzec bo to nie jakas komedia czy super strzelanka dla zabicia czasu.
Wyobraz sobie,ze ja tego filmu nie porownuje z jakims kinem akcji...
ty pewnie pozales fakty po obejrzeniu tego filmu co??
teraz wszyscy beda nazywali sie Katynio-znawcami..no bo przecierz tylko oswieceni o nim wiedzieli..i tym oswieconym zostal akurat WIELKI Polski rezyser -Pan Wajda...+jeszcze klku(kilkunastu) oswieconych zwyklych smiertelnikow ktorzy nieustannie podbijaja mu pod jajo...
ten film wzbudzal we mnie tylko emocje wizualne...rozstrzeliwane glowy(pokazane specjanie chyba tak,ze po kolku glowach robilo mi sie nie dobrze...)
nie bylo w tym filmie emocji duchowych,zero przezywan wewnetrznych...moze Pan W. nie umial tego po prostu ujac..a jezeli nie umial to nie powinien nazywac sie wielkim rezyserem,moze mam serce z kamienia(ale tak mi sie nie wydaje),ale ten film nie przekazal tego co mial przekazac...moze tylko powierzchownie...