PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

za ostatnią scenę dałabym 10, ale niestety film nie składał się tylko z ostatnich scen...
rzeczą do której bym się najbardziej przyczepiła było to, że za słabo..a w zasadzie w ogóle nie poznaliśmy zamordowanych żołnierzy (scena mordu byłaby jeszcze bardziej przejmująca, gdybyśmy widzieli, że oni marzli, że o czymś rozmawiali itd). do tego niektóre wątki były zupełnie nieoczywiste - np. to, jak Jerzy (Chyra) przeżył, czy żona generała podpisała ten kwit czy nie, co się stało z siostrą pilota...a już najbardziej żałuję, że nie pokazano jak przesłuchiwano oficerów w obozie.

jednak wychodząc z kina trzęsły mi się ręcę i z nerwów poleciały mi łzy, dlatego film oceniam na 8/10
(bo chyba chodziło o to, by wzbudzić jakieś emocje, prawda?)

pozdrawiam. i polecam..

anjali__

Chyba nie oglądałaś zbyt dokładnie, bo bohaterowie w filmie rozmawiali całkiem sporo, a momentami nawet o tym, że jest im zimno. Jeden z nich dostał od drugiego sweter żeby nie marzł, a ty mówisz że nic takiego nie było? Chociaż co do siostry pilota to muszę się zgodzić. Ciekaw jestem co się z nią stało. Ja dałbym filmowi 9/10.

ocenił(a) film na 8
Kapitan_Jack_Sparrow_3

no masz rację było, ale nie było tego tak jak Ty mówisz "całkiem sporo"...jak dla mnie za mało.

anjali__

No masz rację, bo moi koledzy po wyjściu z kina mówili, że było "za dużo gadania", to może się zasugerowałem.

ocenił(a) film na 10
anjali__

siostrę pilota rozstrzelano,za co-wiecie..