PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

niestety... panie wajda.. moim zdaniem nadszedł czas na emeryturę ( wyjątkowo zasłużoną ale jednak ). kolejny film nieudany.. nie potrafię dokładnie sprecyzować czego w filmie mi brakowało, co mnie raziło. nie będzie to konstruktywna krytyka.. tylko zwykłe, czyste opisanie wrażeń. film mnie nie poruszył wcale a wcale! tragedia rodzin jest jakaś 'cukierkowa' - łzy sztuczne, tęsknota dziecka taka nienaturalna. wina aktorstwa? na pewno tak.. ale jeszcze czegoś tu brakuje. dla polski i polaków temat niewątpliwie bardzo ważny i bolesny, ale moim zdaniem jeśli chodzi o tego typu tematu powinniśmy pozostać przy filmach dokumentalnych, bo tego typu produkcje nie powinny być tworzone dla $. chodzi o prawdę i samą prawdę.. nie otoczkę łez, bólu i cierpienia.. chodzi o fakty historyczne, które świadczą o okrucieństwie i bestialstwie ludzi. fabularne przedstawienia tego typu historii w moim mniemaniu nie pozwalają głębiej wczuć się w tragedię, lecz okradają nas z historii, dając w zamian kolejny kinowy hit.