Gdy by nie te wątki związane z kościołem film był by niczego sobie ! Zasrana religia ,kościół nie jest potrzebne do niczego ! A tym bardziej żeby robić dobrze ...
Po prostu trzeba być człowiekiem !!!
Niektóre dzieciaczki piany na mordzie dostają, jak tylko usłyszą słowo religia, zwłaszcza, jak się okazuje, że ktoś jej coś zawdzięcza.
Ciekawy jestem, ilu tzw. ateistów jedzie do Afryki ,,robić dobrze"? Bo ja od takich słyszę co najwyżej rasistowskie teksty i opinie, że nie powinno się pomagać nikomu, bo każdy ma sobie radzić sam (i gada to zazwyczaj szczyl, który w życiu nie zarobił ani złotówki, a rodzice mu dupę podcierać muszą, bo inaczej by chodził z gaciami ufajdanymi).
Nie jestem osobą chodzącą do kościoła, ale szanuję uczucia religijne innych, co do filmu- to właśnie rola Boga i powierzonej przez niego Samowi misji miała znaczny wpływ na ocenę tego filmu. Pokazane w pewnym momencie jest do czego prowadzi fanatyzm religijny. Nie było zwykłej, krwawej jadki? Bardzo dobrze, tego własnie oczekiwałem, zbyt sentymentalny film też nie był i końcowa ocena to 8, podkreślam - mimo mych przekonań.
rzadko odpisuje na podobne bzdety ale tym razem zrobie wyjatek.po co bluzgasz na religie ? rozumiem teraz taka moda wsrod mlodziezy.i uprzedzam zarzuty.mam pod 40 i od 20 lat nie uczestnicze w zyciu religijnym.nie bluzgam jednak bo i po co ? kiedys dorosniesz mlody czlowieku i wyczujesz subtelna roznice miedzy byciem petakiem a byciem doroslym.film mnie nie zachwycil i prawde mowiac troche rozczarowal ale zasluzyl na ujdzie.pozdro.
con_desiros Ty jeb..... oszołomie żal mi takich dzieci jak Ty pisząc ze "Gdy by nie te wątki związane z kościołem film był by niczego sobie !" jak moze nie byc takich wątków jak to jest film oparty na faktach poczytaj sobie o Samie Childers żal mi Cie niedośc ze obrazasz religie to w filmie pewnie widziałes tylko gościa biegającego z AK-47.nic pozatym proponuje obejrzyj sobie RAMBO a takie filmy odpusc sobie.
Wiara i kościół mimo dzisiejszej wszechobecnej niestety poprawności politycznej są tematami wywołującymi ogromne emocje. Jeśli o mnie chodzi jestem katolikiem jednak z wieloma sprawami istniejącymi we współczesnym Kościele się nie zgadzam. Mam prawo. Tak samo jak Ty con_desiros masz prawo do swojego zdania. Prawdopodobnie Twoje zdanie jest uprawnione z tego powodu, że byłeś w Afryce, Azji czy jeszcze gdzie indziej niosąc pomoc tubylcom w duchu ateistycznej, oderwanej od jakichkolwiek związków z jakimkolwiek kościołem, idei "bycia człowiekiem". Oby tak było. Mniemam jednak, iż nie zdajesz sobie sprawy z realnych działań organizacji religijnych i nie tylko, właśnie w tych częściach świata, które to zwykle nie wciskają kaganka wiary i potem pomagają tylko swoim wiernym. Nierzadko budują społeczeństwa tych państw od dołu, od podstaw. Mam nadzieję, że stać Ciebie drogi kolego na jakieś argumenty, które poprą Twoje zdanie. Panująca obecnie moda na bycie kontrowersyjnym za wszelką cenę wypacza jednak sens jakichkolwiek dyskusji bo łatwiej jest krzyknąć cytuję: "Zasrana religia ,kościół nie jest potrzebne do niczego ! A tym bardziej żeby robić dobrze ... " i schować się do swojej norki niż obronić to zdanie na forum publicznym przytłaczając adwersarzy mocą argumentów.
cypher811 ale sie nakręciłes człowieku On był w Afryce....i niosł pomoc tubylcom?...to zwykły fan Rambo i zakładam ze małolat szczerze rozmieszyłyłes mnie troche ,nakreciłes sie na powazny temat problemu w Afryce i po wypowiedzi Zasrana Religia itd stwierdzasz ze ukierunkował to tym ze był w Afryce i pomagał ale sie nakręciłes, i rozpisałes ale to tylko monolog twoj niestety.pozdro