PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559494}

Kaznodzieja z karabinem

Machine Gun Preacher
2011
7,1 39 tys. ocen
7,1 10 1 38657
6,2 5 krytyków
Kaznodzieja z karabinem
powrót do forum filmu Kaznodzieja z karabinem

Po 30 minutach już miałem dosyć. Sztuczne kiczowate dialogi a wszystko zalane wzniosłym, mdłym, przesłodzonym klimatem...
Do obejrzenia do końca zmusiłem się jak rzadko kiedy, a i tak na przewijaniu go zmęczyłem.
Może jakby inna ekipa realizowała film, inny reżyser i scenarzysta to coś by z tego wyszło bo temat był ciekawy.
Niestety jak dla mnie porażka na całej linii...

ocenił(a) film na 1
unor

muszę przyznać rację w 100%
MASAKRA jeden z najgorszych filmów jakie widziałem.

ocenił(a) film na 7
unor

Ja z usposobienia jestem dosyć krytycznym widzem, ale tym razem postanowiłam tak bardzo się nie czepiać, ale przyznaje, że film mnie nie powalił. Postanowiłam się nie czepiac bo uważam, że to jest prawdziwy film..o Amerykaninie, a przeciętny Europejczyk nie zrozumie przeciętnego Amerykanina bo posiada zupełnie inna wrażliwośc i mentalność. Ja często amerykanom zarzucam takie tanie, ckliwe klimaty jak np. było w "Służących" czy niemal we wszystkich amerykańskich filmach o Wietnamie czy Afganistanie. A co się tyczy technicznych aspektów tego obrazu- nie wiem czy wy też tak macie - ale w filmach opartych na prawdziwych wydarzeniach akcji brakuje płynności. Zamiast tego usilnie próbuje się przytoczyć każdy fakt z życia bohatera i popadamy w chaos faktów i zdarzeń.