PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559494}

Kaznodzieja z karabinem

Machine Gun Preacher
2011
7,1 39 tys. ocen
7,1 10 1 38602
6,6 7 krytyków
Kaznodzieja z karabinem
powrót do forum filmu Kaznodzieja z karabinem

Jest kilka powodów, oprócz Butlera ;) Wspaniała historia człowieka, który z naprawdę nieciekawego typa, zmienił się w niosącego pomoc i wsparcie. W człowieka, który znalazł wyższy cel, niż posiadanie fajnego auta czy motoru, który po tym, co zobaczył i czego doświadczył z pewnością zmienił się na lepsze. Zrobił coś dla innych, po prostu, bezinteresownie. To piękne i godne podziwu. Zaczął inaczej patrzeć na otaczającą go rzeczywistość, zdystansował się do dóbr materialnych a otworzył na przeżycia duchowe, otworzył się na ludzkie serca.

ocenił(a) film na 9
Lady_Rebel

Zgadzam się w 100%. Może troszkę się zatracił w tym zaniedbując rodzinę no ale nikt nie jest idealny. Zawsze coś kosztem czegoś niestety...btw. Dlaczego ja o tym filmie nie słyszałem nigdy!? Zainteresowałem się tylko dlatego że był karabin w tytule, liczyłem na rozpierduchę a tu takie miłe zaskoczenie :)

ocenił(a) film na 10
Lady_Rebel

Zgadzam się .Film jest piękny i daje do myślenia.Lubię takie kino.

Lady_Rebel

zgadzam się w 100%.Osobiście jestem bardzo uczuciowa ale jak patrzę na krzywdę dzieci to mam ochotę to wszystko wykrzyknąć całemu wiatu żeby w końcu przejrzał na oczy i uświadomili sobie, że dziec to nasze dziedzicto to nasza nadzieja na lepsze jutro i całą przyszłość One zosatną po nas. Mordowanie dzieci to słabość tych co to robią jeśli uważają, że w ten sbosób zbudują lepszy kraj to się mylą. Jeden człowiek zdziała trochę ale wielu ludzi takich ja Sam otworzy drzwi dla innych, bo w jedności siła i spokoju serca.

maja420

Czyli jesteś przeciwko aborcji ,tak?

Ottiss14

ja nic takiego nie powiedziałam po prostu jestem przeciwna dzieciobójstwom

maja420

Aborcja to chyba najokrutniejsza forma dzieciobòjstwa. Nie wzruszasz sie na mysl o straszliwej smierci tych dzieci zamordowanych w lonie Matki?

Ottiss14

oczywiście, że się wzruszam ale ja komentuję w tym momencie film

ocenił(a) film na 9
Lady_Rebel

piekny film choc dziwne ze tak malo o nim bylo........ :(