PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559494}

Kaznodzieja z karabinem

Machine Gun Preacher
2011
7,1 39 tys. ocen
7,1 10 1 38602
6,6 7 krytyków
Kaznodzieja z karabinem
powrót do forum filmu Kaznodzieja z karabinem

super....;)

ocenił(a) film na 10

poruszający.....polecam 10/10

muza44

A możesz napisać coś więcej. Dzięki

ocenił(a) film na 10
Marek84

film jest o czlowieku który za wszelką cenę chce pomóc sierotom z Sudanu....oczywiscie DOSKONAŁA gra Gerarda Butlera...cały czas sie cos dzieje...film pokazuje także okrucieństwo wojny i walkę wewnętrzną głównego bohatera..poszłam z 4 znajomych i wszyscy zachwyceni..

muza44

Spoko. Dzięki:)

ocenił(a) film na 8
Marek84

Daje do myślenia. Chociaż w naszych rejonach nie ma takich problemów jak w Sudanie, nie możemy stać się obojętni na to co dzieję się na świecie. Film pokazuje, że człowiek nie jest w stanie zapobiec złu na świecie, jest ono zbyt rozpowszechnione. Bezradność wobec tego co nas otacza może prowadzić do gniewu i przeciwstawienie się Bogu.

muza44

Mnie też ten film bardzo poruszył. Dał do myślenia. Gerard świetnie zagrał.
A co do krytycznych uwag odnośnie scenariusza itp itd... mówiąc szczerze, mnie to w ogóle nie obchodzi. Tego typu filmy mają poruszyć twoje wnętrze, zmusić do refleksji i czynów. trochę wkurza mnie jak krytycy pojechali po tym filmie. Są takie filmy, w których to czy ta scena jest fajna, a ta nie; lub czy odpowiednio pokazał reżyser moment nawrócenia Sam, nie ma najmniejszego znaczenia. Moim zdaniem film ten miał inne cele.. i zrealizował. I to się liczy.