film jak to film. no jak dla mnie kompletna porazka. pare niezlych scenek, glownie gdy film sie rozkrecal ale pozniej no smiech na sali.niesmaczny i kiczowaty.5 i nima bata na wiecej...PEACE
Chodziło chyba o "EXPERTS" opinion, nawet prostych znaków interpunkcyjnych trzeba sie nauczyć używać.
Popierasz, że film jest niesmaczny? Chłopcy... Chodźcie do kawiarni na ciastko nie do kina, skoro wasze nerwy temu nie są w stanie podołać...
hehe jak sie towarzycho oburzylo:) czepiac sie zaczeli znakow interpunkcyjnych. oczu zakrywac nie musialem bo strasznie nie bylo.ale robienie z dzieciakow predatorow to przesada.dla mnie bezsens miedzy innymi w momencie gdy ziomek nagina po twarzy 11-latke. to jest dla mnie niesmaczne. zacieranie granic miedzy kinem dla doroslych a dla dzieci to rownierz niesmaczne.przesadzone odzywki.wali ameryka na kazdym kroku no ale nie jezdze po ludziach bo dla niektorych moze byc ok. mnie nie spasilo...PEACE
aha i do pana witchera.wiadomo ze amatorska opinia powinna byc ale tam jest cudzyslow co zmienia wogole o co kaman. przewrazliwione zdecydowanie to spoleczenstwo mamy..PEACE
"przewrazliwione zdecydowanie to spoleczenstwo mamy"
Powiedział zniesmaczony filmem chłopiec...
oceniasz na 5 i mówisz ze kiczowaty :O?? kicz dla mnie jest to ocena 1-3 a ocena 5 taki średniak a muszę ci powiedzieć ze oceniłem ten film na 8 chociaż podchodziłem sceptycznie do seansu,bardzo mile i pozytywnie mnie zaskoczył swoim dystansem do wszystkich filmów o superherosach robiac z nich jaja ,ale cóż twój wybór ,twoja ocena POZDRAWIAM
no i z papierowym potworem to podyskutowac widac kulturalnie mozna.przedstawil swoja opinie, zero atakow, pelna kulturka to rozumiem. jak nie sypie ocen ponizej 5 bo takie filmy to raczej nie ogladam do konca.pozdro:)
:D bansuj znowu ware zarzucil.zluzuj ziom.a za chlopca dzienx w moim wieku to komplement;)
Czepiają się znaków interpunkcyjnych i ortografii "równierz", bo od faceta, sądząc po nicku, dwudziestoczteroletniego można chyba wymagać pisania, które byłoby zrozumiałe, a Twoje pisanie czyta się ciężko. Tyle w kwestii stylistyki. To nie jest "robienie z dzieciaków" czegokolwiek, tylko jest to ekranizacja komiksu, która to forma filmowa rządzi się troszkę innymi prawami, niż zwykły film na podstawie zwykłego scenariusza.
Nie jest to też "zacieranie granic", bo jest to film dla dorosłych, nie dla dzieci. Nie "wali Ameryką". Wręcz przeciwnie. Gdyby amerykańscy producenci mieli tu coś do gadania, nie byłoby jedenastolatki rzucającej "mięsem" i robiącej ogólną rozpierduchę. Na szczęście Vaughn zrobił ten film za własną, mniejszą kasę i nie musiał się "trzymać spódnicy Amerykanów", tylko w miarę wiernie odnieść się do klimatu komiksu.
Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam.
spokojnie bo tu trochu z tematu schodzimy.przeciez nie o to sie rozchodzi kto tam jakie byki sypie i ile ma lat.miala byc gadka o filmie. za wypowiedz respect i pozdrawiam;)
WIDZĘ ŻE AVATAR W KAŻDYM ROZBUDZIL WRAŻLIWOŚĆ NA PIĘKNO
JEDNAK NIE KAŻDY DAŁ SIĘ SFRAJEROWAĆ TĄ ILUZJĄ
JAK JESTEŚCIE TACY WRAŻLIWI TO IDŹCIE NA ONDINE FILM O SYRENCE NIEKTÓRYCH TO POJE...
Sorry sab, ale tu się wtrącę. To NIE JEST film dla dorosłych, raczysz sobie chyba żartować. To film dla nastolatków. I to dla tych trochę mniej wymagających Ile lat ma nasz główny bohater? Jakie ma rozterki i życiowe problemy?
Dla dorosłych w podobnej tematyce jest np Defendor, zresztą dużo lepszy od Kick Ass`a.
Pozdro
Film nie bez powodu ma kategorię R. Co ona oznacza na pewno wiesz. W sensie "dla dorosłych" mam na myśli "nie dla dzieci", bo osobę piętnastoletnią można chyba uznać za prawię dorosłą. ;) Z wiadomych powodów.
Pozdrówki.
Początek filmu dobry,środek w miarę to samo końcówka,film na pewno dla młodzieży,nie zauważyłem większych błędów reżysera 7.5/10
Nie oszukujmy się. Twórcy zdecydowanie przesadzili pokazując taką 11latkę i nie możecie powiedzieć, że to było coś normalnego. I było to niesmaczne. Nie dość, że dorosły facet okłada 11latkę po twarzy, a ona podrzyna innym gardła, to jeszcze brakowało, żeby za przeproszeniem, ktoś ją w tym filmie przeleciał. I to pewnie też nie było by dla was niesmaczne nie?
już pierwsze zdanie tego tematu kładzie w całości to co później założyciel w nim napisał...experts opninion? a kto Cie Panie ekspertem zrobił? :] trochę skromności by się przydało ;] i film jest na podstawie komiksu, jeśli jeszcze ktoś nie wie...a w związku z tym: to nie twórcy filmu przesadzili, to po pierwsze :] a po 2 - to jest film na podstawie komiksu :] chyba sam ten fakt, już o czymś powinien mówić...np. o tym, że nie będzie to film z cyklu - prawdziwa historia, lub - mogło się wydarzyć :] a zarzuty, że coś w filmie normalne nie było, jest...co najmniej śmieszne :] bo idąc tą drogą można się przyczepić do dużej ilości filmów, a z tych na podstawie komiksu, to do wszystkich :] bo w takich nie ma nic normalnego, a jednak mało kto na to narzeka :]
i to jest odpowiedź jakiej można było się spodziewać ;] zero polemiki, tylko skupianie się na jednym zdaniu co do "opinii eksperta" jakie na początku napisałem :] bo jakbyś zauważył, to dalej wszystko jest o filmie :] ale co tam, jeśli piszesz, że "exprerts opinion jest w cudzysłowiu" to chyba tym bardziej poważnie tego tematu, jak i założyciela traktować nie ma co... :]
A w afryce dzieci z karabinami łażą.
Ta 11 latka zgodnie z fabułą szkoliła się na żołnierza.
A że ją po pysku bił to chyba normalne.
Rozwaliła mu całą paczkę :).Ponadto to był bandyta.Coś ty kurwa chciał od bandyty.Kwiatków?W życiu prawdziwi bandyci też nie mają skrupułów.
Bezbronnych krzywdzą a uzbrojonej po zęby dziewczynki już nie wolno bo niesmaczne.Była też mowa o tym że ojciec niszczy jej dzieciństwo ale to był wątek vendetty i oboje tą vendettą żyli.Film pokazuje że trzeba walczyć ze złem i niesprawiedliwością.A że był brutalny to dlatego że życie jest brutalne.Sam kickass siłą się nie popisał ale odwagą i chęcią pomocy.Połowa z was na widok okradanej babci pewnie spierdoliła by na drugi koniec ulicy.Film pokazuje że zawsze możemy w jakiś sposób pomóc.Jedni lepiej drudzy gorzej.A że miał oprawę gdzie akcji nie brakowało to właśnie dobrze.Film ma trzymać w napięciu, dawać adrenalinę a nie zamulać.11 letni taj trenujący od kilku lat też skopałby Ci dupę.
Kickass!
Byłem wczoraj na tym filmie (łącznie ze mną były 3 osoby...)
Nie jestem zawiedziony tym filmem, takiego właśnie się spodziewałem. To miał być lekki film z przymróżeniem oka i taki był! Czego Wy od niego chcecie? Przecież to nie miała być superprodukcja aspirująca do Oscara.
Sceny walki przesadzone ale fajnie sie je ogląda mimo wszystko.
Soundtrack jak najbardziej na plus dla takiego filmu.
Scena z bazooką... nareście ktoś urzył bazooki w taki sposób jak w tym filmie!
Ogólne polecam ten film dla takiego odmulenia. Jak ktoś ma kasę to niech idzie a jak ktoś specjalnie musiałby uzbierać na "Kick-ass" to niech sobie odpuści. Tyle...