PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Kick-Ass to najlepsza w historii ekranizacja komiksu. Film przerósł moje oczekiwania, to wręcz spełnienie marzeń takiego fanatyka komiksów superhero jak ja :). Hit-Girl, bo to ona kradnie cały film, to najgenialniej wykreowana postać w historii kina akcji, Chloe Moretz odegrała ją FENOMENALNIE - jej gesty, mimika i teksty dosłownie miażdżą! Wszystkie sceny z Mindy/Hit-Girl to małe dzieła sztuki - zarówno zwykłe konwersacje jak i sceny akcji - gdy Mindy robi masakrę na podczerwieni w ujęciu FPP przez kilka minut zbierałem szczękę z podłogi. Reszta aktorów również spisała się świetnie, szczególnie Red`McLovin`Mist ;). Nawet Cage wypadł tu rewelacyjnie. A wszystko to okraszone genialnym soundtrackiem z utworami Johna Murphy`ego na czele. Do tego masa, dosłownie masa nawiązań do komiksów, które dostrzeże zaledwie garstka osób, bo tylu jest u nas w Polsce prawdziwych fanów komiksów superhero. Szczególnie dialogi Big Daddy`ego z Hit Girl są nasączone taką dawką analogi do gatunku, że aż gęba się cieszy. Ale i tak najlepsza jest konwersacja Kick-Assa z Hit-Girl: Kick-Ass - nie będę nikogo zabijał, Hit-Girl - a co to jest ku#%$ Silver Age! :D

10+/10!

ocenił(a) film na 10
Witcher

Sheldon Cooper to ty nie mogę uwierzyć !!

ocenił(a) film na 10
Witcher

"nawet cage"?! cage w tym filmie pokazuje prawdziwą klasę! niewiarygodne, a jednak prawdziwe.

ocenił(a) film na 8
Witcher

Wybieram się dzisiaj na ten film do kina zachęcona zwiastunami i rezencją na www.stopklatka.pl, więc mam nadzieję również po tej wypowiedzi, nie, jestem wręcz pewna, że ten film przypadnie mi do gustu zwłaszcza że jestem fanką komiksowych ekranizacji.

ocenił(a) film na 9
Witcher

Fajny film trochę w stylu kill billa II. Ostra rzeźnia nie dla dzieci...

ocenił(a) film na 7
Witcher

Film genialny. Począwszy od kamery, poprzez muzykę i scenariusz. Dialogi sprawiają że uśmiech się pojawia. Bardzo dobre kino. Plus za ten pomysł który oczywiście nie został zepsuty.

Witcher

czy kogos kto nie zna komiksu na podstawie ktorego tworzono Kick-Uss moze zainteresowac ten film ? ; )

Gooku_92

Oczywiście, a potem przeczytać komiks i przekonać się że jest o wiele lepszy ;)
Lecz mimo wszystko film wymiata

malydziadek

Film jest duuużo lepszy od komiksu. A znajomość pierwowzoru nie jest potrzebna. Według mnie nawet lepiej go nie znać.

Byłem na tym filmie już trzy razy i nadal jestem w nim zakochany, sceny akcji przebijają te z Kill Billa i Oldboya. Podczas kolejnych projekcji rzuciło mi się jednak w oczy mocno ugrzecznione tłumaczenie. Kto nie zna dobrze angielskiego straci trochę soczystych dialogów.