PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Witam. Dzisiaj mialem po raz pierwszy obejrzec film "Kick-Ass". Obejrzalem go na seans24, a ze mam wakacje i mniej obowiazkow niz podczas roku szkolnego (chociaz nadal ich troche jest) postanowilem sobie ten film obejrzec. Dopiero za ktoryms razem usalo mi sie dojsc do wersji z w miare dobrym tlumaczeniem (ogladalem pare razy poczatek i doszlo do mnie ze polowa dialogow i teskstow nie jest tlumaczona w napisach). Ale w koncu mi sie udalo. Po poczatku myslalem ze ten film bedzie kolejna glupia komedia, ktora ma za zadanie tylko powodowac smiech u widza z takich rzeczy jak seks, masturbacja itp (wierzcie mi - to nie sa smieszne rzeczy, moze czasami ale nie sa one smieszne w wiekszasci przypadkow ktore podaje nam kino i telewizja). Jakkolwiek, po okolo 15 minutach troche sie rozchmurzylem, obrzydliwe sceny z poczatku troche wyszly mi z pamieci. Skupilem sie na tym, co dzialo sie wtedy. Odkrylem, ze ten film zaczyna byc niezly. Kawal po kawale, minuta po minucie, i zaczol mi sie on w miare podobac. Jakims cudem udalo mi sie ominac limit (system nie kazal mi czekac godziny abym mogl ponownie wznowic ogladanie). I potem nadszedl koniec filmu i - co za tym idzie - napisy koncowe. O filmie moge powiedziec to ze jest dobry. Jednak, nie jest on genialny ani zadnym arcydzielem nie jest. Po prostu dobra rozrywka - troche smiechu, troche akcji. Co dobrych scen moge zdecydowanie zaliczyc ostatnia scene filmu oraz scene w ktorej Hit-Girl staje przed budynkiem opanownym przez gangsterow i udaje ze sie zgubila, podczas gdy slyszymy temat z "Za Kilka Dolarow Wiecej" skomponowany przez Ennio Morricone (smiesznie to wypadlo). Do scen ktore mnie troche rozczarowaly zaliczam wspomniane wczesniej pare minut oraz scene z mikrofalowka (lubie gore w stylu Tarantino - ktorego jestem olbrzymim fanem, ale to... bylo troche nie wporzadku). Do scen smutnych moge zdecydowanie zaliczyc scene ktora nastepuje po tym jak Kick-Ass i Big Daddy sa torturowani oraz jakies 5 minut jeszcze po tej scenie. Ale kiedy Hit-Girl ich odbijala, naprawde byla wtedy niezla muzyka, ktora znalazlem na youtube i dodalem do ulubionych.
Ogolnie, pomimo tego ze film jest troche obrzydliwy i niemoralny, poza tym jest on w miare zabawny i mozna z nim pospedzac troche czasu. Jesli nie masz nic innego do ogladania, nic ci sie nie chce i dopiero co wstales z lozka, i nie jestes zbyt podatny na niektore sceny z przemoca i krwia - mozesz obejrzec. Ten film trwa nie cale 2 godziny, jesli ogladasz za darmo lub za mala oplate - smialo, jest tego warty. Jakkolwiek, jesli sadzisz ze przeklenstwa (ktorych tez jest sporo), dosyc czesta przemoc (czasem ze szczegolami) itp nie sa dla ciebie - to ten film tez taki nie jest. Osobiscie ode mnie, po pierwszym obejrzeniu, ocena to 7/10. Zobaczymy, moze obejrze jeszcze raz lub swa i zmienie na wyzej lub nizej. Pozdrawiam.