PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Ogólnie film mi się niesamowicie podobał ...ale jako odwzorowanie komiksu jest średni nie najlepszy ... najbardziej razi mnie całkowita zmiana zakończenia i wielu istotnych szczegółów ..choć szczerze mówiąc nie dziwie sie czemu tak zmienili oryginalną fabułe ,wycieli sceny z narkotykami i usłodzili nieludzko krwawe sceny w komiksie ..gdyby reżyserowi pozwolono na stworzenie idealnego odwzorowanie to według mnie nie licząc horrorów typu Gore Kickass byłby najkrwawszym i najbardziej chorym filmem jakie ujrzało światło dzienne ...szkoda że nie zobaczymy nigdy ekranizacji tego typu ....a i według mnie końcówka komiksu jest naprawdę smutna..ogólnie cały komiks raczej nie jest ukazany w komediowej formie jak film ..

uh niegramatycznie napisane ale jest
piszcie co myślicie o adaptacji kick-assa w pdwołaniu do komiksu

użytkownik usunięty
xardos4

A mi tam się podoba to jak zmienili fabułę komiksu. Przynajmniej kilka razy byłem mile zaskoczony. Np. w momencie, kiedy Dave powiedział Katie, że ją kocha, już spodziewałem się, że ona dam mu w ryj i wyrzuci przez okno, a tu niespodzianka - kolo łapie ją za cycki i zaczynają się lizać xD. Ogólnie ekranizacja bardzo zgrabna, widać, że zmiany w stosunku do komiksu były przemyślane. Poza tym - wiadomo - bardziej komediowa forma filmu trafi do większej ilości widzów... Kick Ass rules!