PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Po tym filmie miałem mieszane uczucia. Faktem jest że dzieci oglądać go nie powinny, za dużo krwi, brutalności, bezsensownej przemocy i to największa makabra jest wykonywana przez nastolatkę. Mnie osobiście takie połączenie dziecięcej niewinności i brutalności w stylu Tarantino bardzo się podobało, wypadło rewelacyjnie. Ale wiem, że się nie spodoba to wszystkim. Dlatego kolejnym faktem jest że film ten nie jest dla wszystkich. Historia opowiada o zwykłym chłopaku, bez żadnych zdolności, który postanawia nieść pomoc innym. Dla niego nie jest ważne czy się mu uda czy nie, ważna jest sama próba. Nie chce wam filmu streszczać, ale polecam każdemu kto kocha tematykę związaną z superherosami. Film pokazuje nam trochę inny punkt widzenia na całą sprawę bohaterstwa. Jest niesamowitym połączeniem stylów. Osobiście bardzo mi się podobał, ale jak już wspomniałem nie jest dla wszystkich. Rozumiem też negatywne odczucia po nim. Ale na zwiastunie pokazują w jakim klimacie jest utrzymany ten film. Obejrzyj go i sam zdecyduj czy warto zobaczyć całość jeśli masz jakieś wątpliwości.