PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Straciłem bezsensownie 2 godziny... Miałem ochotę wyjść w pierwszych 30
minutach z seansu... Nie było ani jednego momentu który by mnie rozbawił. A
te sceny walki... mała dziewczynka rozwala cały gang... Jednym słowem - DNO

ocenił(a) film na 8
fred_master

To trzeba było wyjść po tych 30 minutach i po krzyku.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8

Domyślam się, co tam próbowałeś napisać, matołku. Wybaczam ci, bo nie jest winą dziecka upośledzonego, że jest upośledzone.

fred_master

jak to straciłeś 2 godz.I tak byś nie wiedział co z nimi zrobić.

ocenił(a) film na 10
fred_master

nie wiem czy jesteś głupi czy tylko udajesz ale ta dziewczynka rozwalająca cały gang miała rozbawić a tak pozatym ten film jest o superbohaterach więc to jest możliwe, a to że twój poziom humoru nie ogarnia tego filmu to wróć do oglądania Hany Montany

ocenił(a) film na 1
gamer97

Nawet "hana montana" ma więcej sensu niż ten badziew. Dziewczynka nie była taka straszna, z motywu jej i Nicholasa Cage'a można było zrobić ten film i byłby wtedy chociaż średniakiem, a zamiast tego oglądało się smętnawe podrygi buraka w zielononiebieskich kalesonach. Jego istota w fabule była taka, jak tego dzieciaka, co stał się Syndromem w Iniemamocnych - ujdzie jako epizod, ale potem się porzuca frajera i wraca do głównych bohaterów, a nie robi o nim cały film. Poza tym argumentacja "śmiej się, bo ktoś założył, że to ma być śmieszne"? Chyba żartujesz.

ocenił(a) film na 9
Ciastkan

nie zgadzam sie. film jest bardzo dobry. jest w nim przesłanie. i jest realny, przynajmniej motyw kick assa jest świetny, podnosi na duchu, poza tym jak już mówiłam - realizm - koleś nie umie sie bić to go pocięli i samochód go przejechał, a reszta to po prostu szczęście. szczerze, byłam zaskoczona że tak to sie potoczy, po słabym filmie spodziewałabym się, że kick ass wygra swoje pierwsze starcie ze złodziejami samochodów, a tu trochę kina a la rodriguez czy tarantino (broń boże nie mówię, że film dorównuje im, choć może...) jedyne co mnie denerwuje tu to właśnie motyw cage'a i tej młodej. Wkurza mnie to strasznie, tak zepsute dziecko z rozchwianym systemem wartości. wiem, że mała kocha tate i to jest super ale cała przemoc i znieczulenie na nią (choć symbolizuje to dzisiejsze obrazy dzieci, które po woli przestają być wrażliwe na zło) jakoś mi tuj nie leży. poza tym irytuje mnnie cała postać cage'a. a gdyby zrobili by film tylko na ich motywie, to byłby on bardzo schematyczny. ile to już razy widzieliśmy klasyczną zemstę na jakimś potężnym gangsterze...

dałam 8/10, bo świetnie się bawiłam. film może jest momentami głupawy ale myślę, ze taki ma być :)
postać kickassa jest świetna (jest po prostu człowiekiem, który popełnia błędy i to sporo, czyni go to bardziej ludzkim.) poza tym cieszę się, ze nie wypięknili tego aktora tak bardzo do tego filmu, super że nie ma w nim klasycznych "pięknych buziek", poza tym świetny dobór muzyki, za to duży plus :)

ocenił(a) film na 9
kaams

kurcze, dałam 9/10, sorry za pomyłkę :):)

ocenił(a) film na 8
fred_master

Pewnie nie skomentowałbym, gdybyś nie nazwał filmu głupim. To właśnie sugeruje, że humoru najzwyczajniej w świecie nie zrozumiałeś - dla potwierdzenia zajrzałem na twój profil i... zobaczyłem "Lejdis" ocenione na ósemkę. Cóż, nie widzę żadnego powodu, by kontynuować dyskusję.