PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Jestem wlasnie po seansie z Kick Ass'em. Od strony filmowej bardzo przypadl mi do gustu. Mieszanka poczatkowej komedii, z pozniejszym filmem akcji i brutalnoscia dla mnie jest nie zastapiona.
Ale co wazniejsze dla mnie, to muzyka. Sam jestem artysta, wiec bardzo czesto podczas seansu zwracam uwage szczegolnie na nia. I tutaj jestem niezmiernie zadowolony. Nuta ostrej muzyki elektronicznej w polaczeniu z niektorymi wolnymi kawalkami i oczywiscie osobisty Score. Mysle, ze bedzie to kolejny OST, ktory trafi do mojej kolekcji, a film na polke.
Obejrze i obslucham jeszcze nie raz. :)

ocenił(a) film na 10
oleq10

Jak dla mnie rewelacja... ostatni raz tak dobrze bawiłem się na projekcji... chyba "Bostońskich Świętych"... z tym, że w "Kick-ass" jest znacznie lepiej dobrana muzyka. Radosna sieczka przy "Banana Split", "Bad Reputation", czy też nieco mroczniejsza (z powodu muzyki) akcja BD przy "In Paradisium from Requiem" (na marginesie - świetny kawałek wykorzystany także m.in. w: "28 dni później"). To oczywiście nie wszystko, ale za dużo by wymieniać.
A co do samego filmu... świetnie zrealizowane kino akcji ze sporą dawką humoru. Film naprawdę bardzo dobry, nic nie poradzę, że lubię właśnie takie filmy... cóż, nie każdy lubi "Smażone zielone pomidory", czy "Trzy kolory"... a że 12-latka z uśmiechem na ustach zarzyna ludzi... na taką postać od dawna czekałem ;)