PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Wybieram się z dziewczyną do kina, ale nie wiem co wybrać. Możecie poradzić, który film jest lepszy na sobotni wieczór?

ocenił(a) film na 9
Valmont_3

kick ass
jeśli chcesz mieć mocny dorosły wieczór

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

też bym wybrał kick-ass dobry film polecam

Valmont_3

Choć Iron Man 2 kusi to jednak z dziewczyna poszedłbym na Kick-Ass.

ocenił(a) film na 7
ialath86

I po filmie zakradnij się do jej sypialni w idiotycznym kostiumie :)

ocenił(a) film na 6
Valmont_3

Hmm, IM2 nie widziałem, ale IM podobał mi się bardziej niż Kick-Ass. Samemu idąc wybrałbym na Iron Mana 2, ale z dziewczyną jednak chyba lepszy będzie Kick-Ass

ocenił(a) film na 6
rAd_

Oczywiście "wybrałbym", a nie "wybrałbym na". Nowy filmweb już niemal jest, a postów dalej nie można edytować, pff...

ocenił(a) film na 10
Valmont_3

pójdziesz na iron Mana bo kick ass w wawie przynajmniej już nie grają...

ocenił(a) film na 7
ziemiak11

Rly? A wczoraj czytałem Co Jest Grane i czarno na białym pisało, że w Arkadii grają

Valmont_3

Jeśli z dziewczyną, pewnie wybrałbym Iron Mana. Kick-Ass bardzo dobry, ale dziewczyny bym na niego nie zabrał ;)

ocenił(a) film na 4
Valmont_3

Z dziewczyną na takie filmy?;| powodzenia...

neo18108

Ty to chyba jakieś drętwe albo nierozgarnięte laski spotykasz, że tak piszesz :P .

ocenił(a) film na 4
hivecluster

Aha, czyli rozgarnięte dziewczyny oglądają filmy typu kick ass...dzięki za oświecenie!

neo18108

Po prostu stwierdzenie typu "Z dziewczyną na takie filmy?;| powodzenia..." jest totalnie bezsensowne i odpowiedź zależy wyłącznie od gust konkretnej pary, a nie odnosi się do konkretnego paradygmatu społecznego, który nakazuje nam zabierać kobiety jedynie na projekcje komedii romantycznych. Ocena zarówno filmu, jak i jego kategorii w odniesieniu do możliwości spędzania wspólnego czasu przez dwie osoby jest całkowicie subiektywna i nie zależy od intelektu, a od osobistych upodobań - dokładnie tak samo, jak w przypadku muzyki, sztuki czy właściwie czegokolwiek związanego z poczuciem humoru i/lub estetyki.

ocenił(a) film na 4
hivecluster

Porównując Twoja pierwszą i drugą wypowiedź ma się wrażenie, że pisały je dwie różne osoby... Ale masz rację, że to kwestia gustu, tylko w pewnym wieku (moim na przykład) chodzenie do kina na głupkowate komedie już nie wypada...

ocenił(a) film na 8
neo18108

neo18108 - czyli według Ciebie, dziewczynę to można zabrać do kina co najwyżej, na komedie romantyczną?

ocenił(a) film na 4
Adam500000

Uważam, że można na różne gatunki filmów chodzić z dziewczynami do kina... ale nie na komedię dla dzieci... no chyba, że zabieracie blond tapeciarę z mózgiem wielkości orzeszka... wtedy przepraszam

Valmont_3

Jeszcze nie patrzyłem na to w ten sposób. Iron Man jest zdecydowanie lepsze, a kick-ass to wg mnie źle zrobione popłuczyny po niezłym pomyśle, lecz może w wieczorze z dziewczyną nie chodzi o jakość filmu? To jest dobra hipoteza. Może nawet im durniejszy film i bliższy własnemu życiu, tym lepszy w takiej sytuacji?

ocenił(a) film na 7
szogun

hivecluster czemu sądzisz, że moja dziewczyna jest drętwa albo nierozgarnięta? Powiedz mi na co mam iść z nią do kina skoro w tej chwili nie ma nic lepszego? Mam iść na jakiś denny film naszej produkcji, bajke w 3d albo romansidło? Mojej dziewczynie bardzo podobał się pierwszy IM, a ja znowu z chęcią bym zobaczył kick-ass'a, ale nie jestem pewny czy takie kino ją zainteresuje. Po to założyłem ten temat żeby móc się dowiedzieć, co sądzą osoby które widziały oba filmy. Chodzi mi tylko i wyłącznie o dobrą rozrywkę. Filmy pokroju ojciec chrzestny, podziemny krąg, gorączka itp. to oglądamy na dvd w domowym zaciszu.

Valmont_3

Może nie do końca precyzyjnie się wtedy wyraziłem, tamta wypowiedź była skierowana do 'neo18108'.

ocenił(a) film na 8
Valmont_3

kick ass:)

użytkownik usunięty
Valmont_3

Cześć,
zdecydowanie polecam Iron Man. Wczoraj byłam ze swoim chłopakiem i się nieźle bawiłam. Z Trailerów Kick-Ass wydaje się być żałosne. pozdrawiam

Valmont_3

Iron-Man to typowy superbohaterski film, Kick-Ass to produkcja skierowana do starszego odbiorcy, nieszablonowa, która może spodobać się również osobom które nie gustują w takich filmach. No i na IMDB widać, że Kick-Ass podoba się dziewczyną pomiędzy 18 a 29 rokiem życia:
http://www.imdb.com/title/tt1250777/ratings

ocenił(a) film na 7
Valmont_3

Nie wiem czy Kick Ass spodoba się Twojej dziewczynie, bo jest krwawy. Mnie się podobał ;)

ocenił(a) film na 7
Valmont_3

Idź na Fantastycznego Pana Lisa. To jest film warty wydania pare grosza (mówie serio)

ocenił(a) film na 7
moooras

Dzięki za rady. Wybraliśmy się na IM2 i byliśmy bardzo zadowoleni. Wspaniała rozrywka. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Valmont_3

Wszyscy radzili Kick-ass a jednak wybrałeś się na Iron-Mana :)

ocenił(a) film na 6

dobrze zrobił.. kickass to jednak film skierowany przede wszystkim do nastolatków płci męskiej, sam bym dziewczynę zabrał prędzej na IM

ocenił(a) film na 9
Murdoc

ja bym polecał na wieczór dla dwojga wizyte w kfc bo teraz taka moda.

ale głupio zrobiłeś bo na IM2 to mieliście zarąbiste towarzystwo 8 latki chrupiące popcorn
zajebioza normalnie

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

Akurat jak byliśmy na seansie, to nie było ani jednej osoby poniżej 20-tego roku życia.