Wybieram się z dziewczyną do kina, ale nie wiem co wybrać. Możecie poradzić, który film jest lepszy na sobotni wieczór?
Hmm, IM2 nie widziałem, ale IM podobał mi się bardziej niż Kick-Ass. Samemu idąc wybrałbym na Iron Mana 2, ale z dziewczyną jednak chyba lepszy będzie Kick-Ass
Oczywiście "wybrałbym", a nie "wybrałbym na". Nowy filmweb już niemal jest, a postów dalej nie można edytować, pff...
Rly? A wczoraj czytałem Co Jest Grane i czarno na białym pisało, że w Arkadii grają
Jeśli z dziewczyną, pewnie wybrałbym Iron Mana. Kick-Ass bardzo dobry, ale dziewczyny bym na niego nie zabrał ;)
Aha, czyli rozgarnięte dziewczyny oglądają filmy typu kick ass...dzięki za oświecenie!
Po prostu stwierdzenie typu "Z dziewczyną na takie filmy?;| powodzenia..." jest totalnie bezsensowne i odpowiedź zależy wyłącznie od gust konkretnej pary, a nie odnosi się do konkretnego paradygmatu społecznego, który nakazuje nam zabierać kobiety jedynie na projekcje komedii romantycznych. Ocena zarówno filmu, jak i jego kategorii w odniesieniu do możliwości spędzania wspólnego czasu przez dwie osoby jest całkowicie subiektywna i nie zależy od intelektu, a od osobistych upodobań - dokładnie tak samo, jak w przypadku muzyki, sztuki czy właściwie czegokolwiek związanego z poczuciem humoru i/lub estetyki.
Porównując Twoja pierwszą i drugą wypowiedź ma się wrażenie, że pisały je dwie różne osoby... Ale masz rację, że to kwestia gustu, tylko w pewnym wieku (moim na przykład) chodzenie do kina na głupkowate komedie już nie wypada...
neo18108 - czyli według Ciebie, dziewczynę to można zabrać do kina co najwyżej, na komedie romantyczną?
Uważam, że można na różne gatunki filmów chodzić z dziewczynami do kina... ale nie na komedię dla dzieci... no chyba, że zabieracie blond tapeciarę z mózgiem wielkości orzeszka... wtedy przepraszam
Jeszcze nie patrzyłem na to w ten sposób. Iron Man jest zdecydowanie lepsze, a kick-ass to wg mnie źle zrobione popłuczyny po niezłym pomyśle, lecz może w wieczorze z dziewczyną nie chodzi o jakość filmu? To jest dobra hipoteza. Może nawet im durniejszy film i bliższy własnemu życiu, tym lepszy w takiej sytuacji?
hivecluster czemu sądzisz, że moja dziewczyna jest drętwa albo nierozgarnięta? Powiedz mi na co mam iść z nią do kina skoro w tej chwili nie ma nic lepszego? Mam iść na jakiś denny film naszej produkcji, bajke w 3d albo romansidło? Mojej dziewczynie bardzo podobał się pierwszy IM, a ja znowu z chęcią bym zobaczył kick-ass'a, ale nie jestem pewny czy takie kino ją zainteresuje. Po to założyłem ten temat żeby móc się dowiedzieć, co sądzą osoby które widziały oba filmy. Chodzi mi tylko i wyłącznie o dobrą rozrywkę. Filmy pokroju ojciec chrzestny, podziemny krąg, gorączka itp. to oglądamy na dvd w domowym zaciszu.
Cześć,
zdecydowanie polecam Iron Man. Wczoraj byłam ze swoim chłopakiem i się nieźle bawiłam. Z Trailerów Kick-Ass wydaje się być żałosne. pozdrawiam
Iron-Man to typowy superbohaterski film, Kick-Ass to produkcja skierowana do starszego odbiorcy, nieszablonowa, która może spodobać się również osobom które nie gustują w takich filmach. No i na IMDB widać, że Kick-Ass podoba się dziewczyną pomiędzy 18 a 29 rokiem życia:
http://www.imdb.com/title/tt1250777/ratings
Nie wiem czy Kick Ass spodoba się Twojej dziewczynie, bo jest krwawy. Mnie się podobał ;)
Idź na Fantastycznego Pana Lisa. To jest film warty wydania pare grosza (mówie serio)
Dzięki za rady. Wybraliśmy się na IM2 i byliśmy bardzo zadowoleni. Wspaniała rozrywka. Pozdrawiam.
dobrze zrobił.. kickass to jednak film skierowany przede wszystkim do nastolatków płci męskiej, sam bym dziewczynę zabrał prędzej na IM
ja bym polecał na wieczór dla dwojga wizyte w kfc bo teraz taka moda.
ale głupio zrobiłeś bo na IM2 to mieliście zarąbiste towarzystwo 8 latki chrupiące popcorn
zajebioza normalnie