PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115573
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Jestem świeżo po lekturze komiksów, które baardzo znacząco różnią się od filmu. Niestety film przez to dużo traci, że jest ogromnie ugrzeczniony, a wątek romansowy o wiele bardziej rozbudowany. Mam ogromną nadzieję, że kiedyś powstanie reboot bezkompromisowy, który ściśle będzie trzymał się komiksu. Cóż, na to jeszcze pewnie poczekamy. Niedługo Kick-Ass 2, a potem ekranizacja 3 serii(o ile nic się nie spaprze), która niedawno zadebiutowała.

Filmowi dałem 6, sam w sobie był niezły.
Komiksowi dałbym mocne 8, za dużo scen gore no i za świetny spinn-off "Hit-Girl".

ocenił(a) film na 10
Prometherion

To prawda, że pomiędzy oryginalnym komiksem, a ekranizacją są wyraźne różnice. Problem polega na tym, że Mark Millar przesłał zarys historii nowego projektu swojemu znajomemu, Matthew Vaughnowi, który tak mu przypadł do gustu, że wykupił prawa do ekranizacji tuż po ukazaniu się pierwszego numeru. Jako, że zarówno Mark Millar oraz odpowiedzialny za rysunki John Romita Jr byli zawaleni innymi projektami, więc seria licząca osiem części ukazywała się przez prawie dwa lata. Mimo to reżyserowi i tak należą się ogromne brawa za zaangażowanie wspaniałej obsady aktorskiej, a także za bój jaki stoczył z producentami i potencjalnymi dystrybutorami, którzy nalegali na złagodzenie i zmiany w scenariuszu.