Wie może ktoś ile jest wydanych zeszytów do tej pory??
I gdzie można znaleźć??
Ja odnalazłem 6 pierwszych po polsku (ze strony grupy cfc).
Jakby ktoś miał linki czy coś do innych to niech poda,
W USA do tej pory wydano całą piewszą serię, liczącą 8 zeszytów. We wrześniu (piętnastego) ukarze się pierwszy zeszyt drugiej serii, w której Red Mist powróci aby zemścić się na Kick-Ass'ie i Hit Girl, a 8 października zapowiedziano kolejny. Zanim przeczytałem twojego posta, myślałem że na polski do tej pory przetłumaczono jedynie pięć zeszytów. Nie martw się, prędzej czy później pojawią się kolejne zeszyty.
Jeżeli lubisz komiksy i chcesz je czytać, to najwygodniej jest nauczyć się angielskiego, w tedy będziesz mógł zaopatrywać się w komiksy, które nawet nie zostały jeszcze wydane w Polsce. W wielu przypadkach rewelacyjne historie nawet nie ukazują się w Kraju nad Wisłą i kupowanie kopii za granicą to jedyny sposób. Niestety Polska to komiksowy zaścianek, większość ludzi myśli że to tylko infatylne historyjki dla dzieciaków i nie słyszeli nawet o "watchmen".
Odn języka to mi obojętne. Sam czytam scanlacje tłumaczone na angielski komiksów z Kraju Kwitnącej Wiśni, albo amerykańskie (300, Sin City, Wanted, Ultimate'y Marvel'owskie).
O tym, że wiele serii w Polsce się nie pojawia, albo pojawia się z 2-3 letnim poślizgiem (wide Naruto, Bleach, Sin City (I cz powstała w I połowie 90., a u nas od 2000)) też wiem.