PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Jadąc na film do kina myślałem, że będzie to typowy, lekko głupkowaty film ... poprostu luźna komedia o wariatach próbujących wcielić się w superbohaterów.
I chociaż trailer lekko informował, że nie do końca będzie to o czym myślałem, to co zobaczyłem wyj* mnie z kapci. Nigdy nie byłem tak mile rozczarowany. Niestety trzeba mieć lekki dystans do tego filmu i nie brać wszystkiego na serio. Wówczas nie będzie przeszkadzało to, że Hit Girl mimo 12 (czy coś około tego) lat, rozwala w pojedynkę połowę mafii czy też akcja z Bazooką.
Polecam, ale nie wszystkim :) Bardzo dobrze zrobiony film.

ocenił(a) film na 8
ribbon_1

pozytywne rozczarowanie? xD

ocenił(a) film na 10
dolce8

Takie no ... takie no... no... no wiesz ;)
myslalem ze to bedzie zupelnie inny klimat. Zaskoczyl mnie film, ale bardzo na + :)

ribbon_1

"pozytywne rozczarowanie"- to sformułowanie to oksymoron. Nie czepiam sie ale ostatnio pojawił sie jakiś trend "pozytywnego rozczarowania". Nie lepiej napisać że film Cię pozytywnie zaskoczył?

ribbon_1

dla mnie film jest niesamowitym omenem 10/10

ocenił(a) film na 8
ribbon_1

Zgadzam sie, nie mialem wysokich oczekiwan od filmu a mnie zaskonczyl. Podobny byl Superhero ale 10x gorszy byl ze swoim prostym i naciaganym humorem. Tutaj wszystko gra idealnie. Hancock zapowiadal sie ciekawe jako ze superbohaterem jest pijaczek, lecz film zabilo zrobienie go "familijnym". Dla fanow komiksow, superbohaterow pozycja obowiazkowa

ocenił(a) film na 8
ribbon_1

Zgodzę się - sam jechałem do kina z pewna obawą, że jadę na film typu typu American Pie. W sumie pierwsze kilka minut filmu też mnie troszkę zaniepokoiło, ale potem to już było TO :) Świetna parodia i świetna akcja zbliżająca się do klimatów Kill Billa Tarantina. Z kina wyszedłem wielce pozytywnie zaskoczony.

slash83

Podzielam twa opinię. Byłam negatywnie nastawiona do tego filmu, bo myślałam, że to po prostu kolejna głupkowata komedia, która nawet zabawna nie jest, ale jednak nie. Byłam mile zaskoczona filmem. A ubaw miałam niezły. :)