PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Film to totalny chłam i dno. Nie wiem skąd taka wysoka ocena. Nikomu nie polecam, uwierzcie strata czasu....

szary86

Na szczęście nikt ci nie uwierzy :). Ocena jest zdecydowanie za niska. Na IMDB dużo wyższa.

Witcher

ja wierze po 30 minutach przestałem oglądać po prostu

ocenił(a) film na 7
szary86

Strata czasu?
Ja tam bawiłam się świetnie.

ocenił(a) film na 1
selene_

Dla mnie ten film to po prostu totalny chłam. Ogladając go bawiłaś się świetnie? Jak dorosły mężczyzna strzela do 10 letniego dziecka ?
Mam nadzieje, że żadne dziecko nie zdoła obejrzeć tego filmu mimo, że opis jest bardzo mylący.

ocenił(a) film na 7
firenecks

Bez przesady, mnie film się całkiem podobał. Dobry soundtrack, i naprawdę niezłe teksty(oczywiście w wersji angielskiej). Może zbyt górnolotne to nie jest ,ale całkiem przyjemnie go przyswoiłem.

ocenił(a) film na 8
firenecks

No wy wszyscy jesteście jacyś powaleni!!! Jak można brać na serio takie rzeczy?!? Wyrzygałaś/eś poczucie humoru i dystans po ostatniej imprezie??? To oglądaj "Klan" albo inne "M jak Mdłości" i szukaj realizmu. Owszem, absolutnie nie jest to film dla dzieci (krew, przemoc), ale nikt normalny dziecku tego nie włączy.

ocenił(a) film na 1
pooh77

dokładnie, tego filmu nie idzie obejrzeć bez dystansu, ja miałem ogromny i właśnie największy problem tej "komedii" polega na tym ,że mimo tego jest on żenadą :) Gdyby chociaż byłyby zabawne dialogi albo cokolwiek to zrozumiałbym sens kręcenia tego filmu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
0wner2

to reklamowali jako komedie... w tym filmie nie bylo nic smiesznego. Jedynie usmiech politowania wzbudzaly we mnie absurdalne efekty rozbryzgiwanej krwi i latajacych urwanych konczyn

ocenił(a) film na 8
Abraxus

Nigdy więcej nie oglądaj pastiszy. A już Tarantino&Rodriguez'a omijaj szerokim łukiem. Jednego bawi "Ciacho" i "Nie kłam, kochanie" (kogo?!?) a innego "Grindhouse" i "Kick - Ass" "Spartacus. Blood and Honor" też nie oglądaj. Absurdalne to są takie właśnie opinie...

ocenił(a) film na 1
pooh77

Owszem zgodzę się, ze jednego bawi to a drugiego tamto ale ten "film" nie może bawić nikogo bo jest bezwartościowym, żałosnym, nie udanym i chorym wytworem wyobraźni. Chociaż wyobraźnia to mi się akurat pozytywnie kojarzy.

ocenił(a) film na 9
firenecks

A ty jesteś wyrocznią? Parafrazując twoja "wypowiedź": Owszem, ludzie są różni, ale jeśli kogoś nie bawi to co mnie, to jest głupi i na niczym się nie zna.
Powtórz takie zdanie tym wszystkim, którzy wcisnęli kick assa do drugiej setki rankingu imdb najlepszych filmów wszech czasów.

firenecks

Każdy ma prawo do własnej opinii, ale takiego ignoranta jak ty to już dawno nie widziałem. Nie dość, że nie masz poczucia humoru, dystansu to brak ci też obiektywizmu. Masz i płacz: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=67054&klik=nawaznews

ocenił(a) film na 1
Witcher

Ale mnie prześwietliłes, cholera. Zapewne film najlepszy bo wszystkich zmylił fajny opis, hehe

firenecks

To jest wybór krytyków. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

ocenił(a) film na 1
Witcher

Swoją opinie juz wyraziłem i jakiekolwiek przytaczane opinie innych nie zmienią mojego zdania.

ocenił(a) film na 9
szary86

najbardziej nie lubie jak ktos komentuje film ale wogole go nie zrozumiał:) niektorzy tu maja takie podejscie ze zamiast na komedii sie smiac to oceniaja zarty a na melodramacie denerwuje ich sentymentalizm
film według mnie w czołowce ostnich premier i kto wie czy nie okarze sie kultowy

ocenił(a) film na 1
szary86

Kompletnie nie rozumiem tego zachwytu - ten film to chłam roku, żenada - a jak kogoś śmieszy ośmiolatka latająca sobie z mieczem + jakieś pajace w kostiumikach no to gratujule poczucia humoru...I jeszcze ktoś pisze to jest arcydzieło, genialny film, no litości...Już nawet nie będe pisał o poziomie aktorskim...

ocenił(a) film na 1
groosu

Cytuje:
"Ten film jest genialny, rozrywka w 100%, najlepsze jak mała Hit Girl przeklina i rozpierdala skurwieli jeden po drugim !!!!"

No faktycznie wysoki poziom rozrywki, geniusz, arcydzieło...teraz sie nie dziwie dlaczego Amerykanie tak wysoko oceniają ten film...

groosu

groosu : widziales kill bill ?? widziales przynajmniej 300 ?? podobały Ci się ??

Czlowieku - nie lubisz takiego gatunku i przerysowania, nie miales nigdy komiksu kick-ass w rekach to prosze ... nie wypowiadaj sie ...

Jak juz wczesniej napisalem ... genialna ekranizacja komiksu !!!!

ocenił(a) film na 10
szary86

STFU

ocenił(a) film na 8
polishchaser1

nie wiem czy zauwazyliscie ale jest to czarna komedia, czyli specyficzny humor. jednym sie podoba drugim nie. KWESTIA GUSTU. nie zabardzo kumam dlaczego porownujecie do grindhousa, ktory jest, jak sam tarantino i rodriqez mowia, beznadziejnym filmem klasy C.
mi sie osobiscie podobaja teksty, swietna gra aktorska, efekty tez nie byly najgorsze, a przedewszystkim swietny humor sytuacyjny.
podoba mi sie tez glownie, ze nie jest jakims odgrzewanym kotletem czyli nie jest to kolejna produkcja, ktora jest prequelem, remakem, prequelm, spin-offem lub spin-offem spin-offa lub jak kolwiek to jeszcze nazwac.
ten film mozna porownac do nowego star treka, albo sie nim zachwycasz, albo go nie nawidzisz!

do tych wszystkich debili, ktorzy pisza nie czytales komiksu, nie znasz sie na filmach, jestes malolatem, albo (co najbardziej tepe) nie zrozumiales filmu - to sie nie wypowiadaj! kazdy kto widzial ten film moze sie wypowiedziec i go ocenic na tym ten serwis wlasnie polega matoly!

ocenił(a) film na 8
szary86

szary86.... a kogo obchodzi cy ten film podobal Ci sie czy nie??? kazdy ma swoj gust , udajesz ze jestes za bardzo inteligentny na te kino bo masz 24 lata??? skoro taki dorosly jestes po po co zaczoles ogladac ten film "dla dzieci"???

szary86

Powiem tak, wszystko zależy od gustu.