Nie będę ukrywał, że film mnie bardzo pozytywnie zaskoczył - spodziewałem się jakieś pierdoły w stylu spider mana , czy amerykańskich małolatów ninja:), a tymczasem film dosłownie wgniótł mnie w fotel
Kick-Ass to fenomenalny pastisz filmów o superbohaterach; przerysowany i brutalny, ale ogląda się znakomicie.
Do tego dobre zdjęcia, rewelacyjnie dobrana muzyka, świetny montaż
(szybki ale niechaotyczny - jak to ostatnio często mamy "przyjemność" oglądać we współczesnych produkcjach). Przy tak niskim budżecie to wręcz techniczny majstersztyk; dodatkowo sporo komicznych sytuacji, rozbrajające dialogi, a momentami film nawet zaskakuje fabulą.
Jednak zdecydowanie nie jest to film dla każdego, raczej dla koneserów gatunku (chociaż ja nim nie jestem),no i oczywiście wydarzenie dziejące się na ekranie trzeba odbierać z dużym przymrużeniem oka, bo inaczej nici z zabawy.
Podsumowując moja ocena to 8,5-9/10
:D:D:D:D Kick Ass !!!! ja się spodziewałem szmiry a la nieudany film
tarantino ale przyjemnie sie zawiodłem daje 10/10 myslalem że już żadnemu
amerykańskiemu filmowi nie dam wiecej jak 8 a tu KICK-ASS :D:D:D:D:D Film z
pewnoscia nie dla młodych rodziców bo sie tylko wpienią :D:D:D film rządzi
/// ten film bez wymądrzania się jest jak mało /// Stawiam obok Świeci z
Bostonu bo tam jego miejsce :D:D:D
Słaby film.Nie wiem czym się kolega podnieca.Kiepska fabuła,słabe dialog i wiele,wiele innych irytujących elementów składających się na wyjątkowo nie strawną mieszankę kina akcji i komedii.
Jedyne, czego mi brakuje w Twojej wypowiedzi, to dwa słowa na samym początku. Mianowicie: "Według mnie...".
No cóż, o gustach się nie dyskutuje, nie mam zamiaru nikogo przekonywać to swoich racji; jednak oglądając tego typu kino nie oczekuję ani specjalnie głębokiej fabuły czy dobrych dialogów ( swoją drogą patrząc przez pryzmat innych adaptacji komiksów oba te aspekty w Kick-Assie są na całkiem przyzwoitym poziomie ), ale tylko i wyłącznie dobrej rozrywki.
Mój poprzedni post dotyczył nie założyciela tematu, tylko autora postu piętro wyżej. ;) Pozdro.
Musze zgodzić się z tobą. Po obejrzeniu trailerów to byłem pewien że to będzie kolejna cukierkowa komedyjka dla dzieci. Spodziewałem się cienizny między innymi dlatego, że ostatnie filmy z Cagem nie były wysokich lotów. A tu serio, miłe zaskoczenie. Film zabawny, jest akcja... ani razu nie ziewnąłem na filmie chodź go o 1 w nocy oglądałem. Polecam:) jak dla mnie 8/10
Potwierdzam słowa poprzednika, oprócz tego świetnie dopasowana muzyka (na
prawdę dobra muzyka), nietypowe, zaskakujące dialogi, no i sama gra Hat
Girl to już "kozak" :) 8/10 bezapelacyjnie ! Film bardzo dobry, musicie to
zobaczyć :)
swietny film 8 na 10 tylko niewiem czy lepszy od watchmen ? bo z nim go porownywalem.
Według mnie, nie jest lepszy od "Watchmen". Dobry ale nie lepszy. "Watchmen" to jak dotąd najlepsza ekranizacja komiksu, jaką oglądałem. "Kick-Ass" znajdzie się w mojej pierwszej piątce (adaptacji komiksów oczywiście).
Watchman nie jest zły ale moim zdaniem najlepszą adaptacją komiksu jest Batman Burtona.