PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

świetnie wyreżyserowany, ścieżka dzwiekowa dopasowana na mksa podkreca klimat jak ktoś jest schizolem to na pewno sie spodoba po henckocku to pierwsza taka smieszna i wciągająca komedja o SUPER-BOHATERACH miłego oglądania:)

ocenił(a) film na 5
czolg27

to nie jest do końca komedia o superbohaterach.. to pastisz, filmów Sergio Leone, połączenie Kill Billa (zresztą kill bill sam w sobie był pastiszem) pastisz filmów o Batmanie i wiele wiele innych nawiązań, zanim ludzie zaczniecie brać się za takie filmy lepiej zorientujcie sie co oglądacie. Bo raczkujecie w kinematografii. Tutaj komiksowe realia służą tylko i wyłącznie jako fundament do złożenia hołdu tym wszystkim produkcjom.

ocenił(a) film na 9
DLoN92

mogę się z tobą w części zgodzic, ale dla mnie, kogoś kto wychował się na komiksie to przede wszystkim bardzo zabawna komedia o SUPER - BOHATERACH. Po tylu spieprzonych ekranizacjach komiksów powstała fajna komedia która naprawdę poprawia humor.

czolg27

Przyznaję, dawno się tak nie uśmiałem. Nawet nie mogę sobie przypomnieć jaka oglądana w ostatnich latach komedia ubawiła mnie tak bardzo. Nie wiedziałem co zaczynam oglądać, spodziewałem się kolejnej głupiej komedii którą wyłączę po 20 minutach a tu taka niespodzianka !

czolg27

W pełni się zgadzam. Ścieżka dźwiękowa świetnie dobrana, dopasowana i w połączeniu ze świetnym montażem, robi się cud klimacik :) Do tego dobre wszelakie efekty, świetne sceny i wychodzi z tego na prawdę film stanowiący mega dobrą rozrywkę :D

Sikorex

bardzo podobną lub nawet taką samą muzykę słyszałem w filmie "W stronę słońca" chodzi mi o to klimatyczne bicie z nutką melodii w tle, i oczywiście piosenka z Shreka, ale te filmy były nakręcone kilka lat temu ....