PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6727}
7,2 37 tys. ocen
7,2 10 1 36900
5,4 12 krytyków
Kickboxer
powrót do forum filmu Kickboxer

Żelazny Klasyk

ocenił(a) film na 10

Jeżeli chodzi o kino kopane to po prostu nie można nie znać tego filmu :) W swojej kategorii ideał. Cudowne walki i popisy Van Damma. Jego tężyzna fizyczna jak i akrobacje robiły i robią do dziś ogromne wrażenie. Główny oponent, czyli Tong Po to świetnie nakreślona postać - brutalny i bezwzględny, do tego przez cały film nie wypowiedział niemal żadnego słowa :) Jako czarny charakter spisał się niesamowicie.

Noi oczywiście świetna muzyka - Stan Bush i jego Fight for Love, że nie wspomnę o końcowym Never Surrender.

10/10

Lizmak

Nieśmiertelny klasyk !
10/10 !

prof_mateusz27

Popieram, kazdy fan sztuk walki powinien obejrzec ten film!!!!!!!! :P

ocenił(a) film na 10
Lizmak

Niezniszczalny klasyk 10/10 ;-)

karoman4

Tak, klasyka kina sztuk walki !!! :)

ocenił(a) film na 6
Lizmak

To fakt jeden z pierwszych i całkiem niezłych pod względem walk z jego filmów obok Krwawego sportu który widziałem. Niestety nie załapał się jeszcze do mojego rankingu najlepszych pojedynków w historii kina który mam na blogu.

Lizmak

W 100% sie zgadzam!!!
Osobiscie uwielbiam Van Damma, a w tym filmie zagral genialnie. Swietna nastrojowa muzyka, bardzo dobra gra aktorska zarowno Michel-a Qissi ( Tong Po ), jak i Dennis-a Chan ( Xian ). Uwielbiam w tego typu filmach, jak jest pokazany trenig, jak dany bohater powoli pokonuje swoje slabosci i staje sie coraz lepszy. Dla mnie 10/10. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 10
Shurtugal_Eragon

Widzę, że kolega zna się na rzeczy :) Również pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Lizmak

Co to były za czasy. To wszystko jest takie prawdziwe. Nie jest sztuczne, jak teraz. Począwszy od fabuły, grę aktorów, miejsce akcji po wspaniałe udźwiękowienie.

Lizmak

Popieram przedmówców, doskonałe kino kopane, Tong Po nawalający w kolumnę gołą nogą i sypiący się tynk, i ten szpagat JCVD gdy był pijany w tym lokalu! Fabuła nawet logiczna ale same walki bardzo dobrze skręcone, choć niektóre kopy było widać, że "przyspieszone" ale salta i lowkicki fajne. No i widać, że tamte lata to szczytowa forma VD, nawet tej gulki na czole jeszcze za dużej nie miał ;)

ocenił(a) film na 7
Lizmak

Zgadzam się całkowicie. Film ten oglądałem nie wiem już który raz i nic się nie zestarzał. :)

Lizmak

Nie wiem ile koksu wsunął ale w tym filmie van Damme wygląda zajebiście dobrze