PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6727}
7,2 37 tys. ocen
7,2 10 1 36898
5,4 12 krytyków
Kickboxer
powrót do forum filmu Kickboxer

Ten film to czysta poezja. Zemsta, Tajski Boks, Tong Po i jeszcze znakomity Jean Claude Van Damme to jest prawdziwa rewelacja. Polecam wszystkim, naprawdę zajebisty film 10/10 <3

AdamBayern01

Również bardzo polecam :) Film Super

prof_mateusz27

Mam do tego filmu wielki sentyment, kupiłem go kiedyś razem z jakąś gazetą. Bardzo mi się podoba to że oprócz walki, rozwinięty jest tam trochę wątek przyjaźni z tym Afroamerykaninem Haskellem V. Andersonem III który chce mu pomóc. Walka i przyjaźń, dobrze się ogląda. Polecam.

użytkownik usunięty
akron

A ja mam rozszerzoną wersje w blurayu - cud miod malina :) Do tego genialny OST i mamy jeden z najznakomitszych filmow ,,martial arts'' w historii. :)

To chociaż napisz co tam więcej dodali, nie wiedziałem że jest wersja rozszerzona.

użytkownik usunięty
akron

Wiesz co z tego co pamietam to chyba sceny w szpitalu, ogolnie chyba nie zbyt wiele (ciezko mi stwierdzic bo oryginalke ogladalem chyba z 12 lat temu na ale kino a od 9 lat mialem dvdripa kickboxera directors cut a ze rok temu pojawil sie bluray to nie omieszkalem sobie go skolowac :) ).

pozdro

ocenił(a) film na 10

O ile nie najlepszy :)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Zawsze mam dylemat... krwawy sport - kickboxer.... W jednym genialny ost jak i w drugim... kawalek stan bush - steal the night wymiata, buddhas eagle czy streat of siam to samo. Kiedys twierdzilem, ze jednak kickboxer ma lepszy klimat, zawsze marzyly mi sie treningi w takim wlasnie miejscu, nie skromnie dodajac ze zawsze porownywalem sie z van dammkiem, bo jestem do neigo dosc podobny pod wzgledem urody jak i umiejetnosci kopniec, od dzieciaka robilem juz taki szpagat jak on w krawym sporcie, pozniej obrotowki z powietrza i te ticki z podnoszeniem jednej nogi po skonczonym uderzeniu drugą... wielkie natchnienie dla malych warriorow :) nooo ale kiedy to bylo :)

wiadomo, ze jak sie troche podroslo to van dammek zaczal rownac = bardziej szpan i popisowki przed znajomymi ale cala esencja walki, prawdziwej walki jest tak na prawde w brucie lee - tutaj juz mamy bowiem do czynienia z praktyką.... no ale o tym tez juz sie dyskutowalo daaaawno temu :) tak tylko chcialem napomknac :)

krotko:

van damme - genialne i motywujace filmy
bruce lee - perfekcja i brak ograniczen, wolnosc, spelnienie....

pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Klasyka rządzi hehe ;-)

karoman4

dokładnie :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Bez dwóch zdań.

ocenił(a) film na 8
AdamBayern01

Mi się bardzo podoba pamiętam jak nagrałem na VHS jakoś w 2006 roku z Jedynki i bardzo mnie zafascynował potem tez chciałem tak walczyć:) Mile wspominam:)

ocenił(a) film na 10
milosnik_fw

Jeżeli chodzi o walki, to jest to z pewnością po krwawym sporcie najlepszy film z Van Dammem. Do dziś pamiętam całą okrwawioną twarz Van Damma w walce finałowej i nagłe odwrócenie losu tymi pięknymi technicznymi kopnięciami - coś wspaniałego :)

ocenił(a) film na 8
AdamBayern01

Oglądałem przed chwilą nie wiem który już raz . Film łamie klate , tak samo jak muzyka i sceny treningu , Van Damme w najlepszej formie , takich filmów juz nie robia i nie bedzie juz takich , to jest klasyka - PAMIETAM TE CZASY JAK VAN DAMME ŁAMAŁ PALME PISZCZELEM ! POZDRO FANI FILMU

kakojek

dokładnie

ocenił(a) film na 10
kakojek

Ten film to prawdziwe arcydzieło! :)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

U mnie również 10/10 - fajnie, że znowu się zgadzają nasze oceny ;-) Film jest kozacki. Scena ze złamaniem palmy piszczelem jest kapitalna. Zemsta, w sumie podwójna, bo jak się Van dowiedział, że ten wielkolud wykorzystał tę dziewczynę, to wtedy nabrał sił i ruszył do walki.

ocenił(a) film na 10
karoman4

Wielkolud, nieźle mnie rozbawiłaś :D Ale walki ogólnie na najwyższym poziomie, moim zdaniem najlepszy film z Van Dammem pod względem walki :) Miał swój klimat, muzykę i genialnie dobraną obsadę :)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

A czy Krwawy Sport nie jest lepszy?

ocenił(a) film na 10
karoman4

Moim osobistym zdaniem dwa te filmy razem z Lwim Sercem są najlepszy w karierze JCVD pod względem walki. Ale, jeżeli miałbym wybirać spośród tych 3, wybrałym Kickboxera ;)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Oba: Krwawy sport i Kickboxer oceniłam na 10/10, ale do Krwawego sportu mam większą słabość ;-)

karoman4

Bardzo dobre kino kopane, z czasów gdy VHS wchodził do Polski małymi krokami.

ocenił(a) film na 6
AdamBayern01

Ja dzisiaj planuję obejrzeć wersję Uncut. Jeszcze nie widziałem, ciekawe o ile minut dłuższy.

ocenił(a) film na 10
_ENKI_

Obejrzyj cały xD Dla mnie ten film ma 10/10 - to prawdziwe arcydzieło!