PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384468
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

odradzam oglądanie tego filmu z kilku powodów: najgorsze sceny walki jakie kiedykolwiek widziałem, muzyka nie jest zgrana z akcją filmu (może parę momentów), i ciężko określić czy to jest komedia, sensacja, czy może dramat. Polecam przeczytanie jakiejkolwiek książki, nawet 13 księgi "Pana Tadeusza", tylko po to by nie zniesmaczyć się magią Holywoodu!!!

ocenił(a) film na 9
_mosquito_

film jest świetny w stylu Tarantino 2 niestety juz slaba ale temu nie mozna nic zarzucic a zwlaszcza powiedziec ze to dno !!!

użytkownik usunięty
Cosmoludek

ten film jest po prostu przesadzony... :) Poniżej oczekiwań...

Jeżeli ktoś uważa, że ten film jest do niczego to niech się zastanowi nad swoim życiem i nie bredzi bez sensu!!!!!!!!!!!!!!! Ten film zasługuje na podziw, jest naprawdę dobry!! 10/10

ocenił(a) film na 3
nieaktywny1

Ja uważam, że ten film jest bez sensu i jakoś nie widzę powodu dlaczego akurat z tego powodu miałbym się zastanawiać nad swoim życiem. Sugerowanie komuś takiej konieczności to jest właśnie bredzenie bez sensu.

Cosmoludek

Z dystansem możemy podejść do wszystkiego nawet do największych kiczów w stylu Aniołki Charliego ale to nie zmienia faktu, że film taki zasługuje na ocenę średnią. Dla mnie im lepszy film akcji tym bardziej musi trzymać się realiów wtedy jest coś takiego jak "napięcie" i to wbija w fotel a kiedy wiadomo, że pani Uma wszystkie głowy pościna jak ręką odjął to film nuży i denerwuje. Może i są jakieś zabawy "stylami" filmowymi ale czy to jest najważniejsze ?

zbrojny47

Zbrojny, nie pisz pierdół typu: "ale to nie zmienia faktu,że film taki zasługuje na ocenę średnią."

Co to znaczy? To jest fakt wg ciebie? Prywatną opinnię wobec filmu nazywasz obiektywnym faktem? Powinieneś raczej napisać: "to nie zmienia MOJEJ OPINNI, że film załuguje na ocenę średnią".

Co do filmu, film "Kill Bill" w moje prywatnej opinni jest filmem wybitnym, można powiedzieć, że to artystyczne kino sensacyjne.

A teraz odnośnie wywodów niejakiego kosmoludka: Panie kosmoludek, widział pan kiedyś na żywo jak ktoś komuś odcinał głowę? Bo ja nie i wcale nie jestem pewien, czy krew nie tryska wtedy jak z fontanny, w końcu przecina się tętnicę a krwi też jest sporo, całe 4 litry. Więc zastanów się dwa razy zanim zaczniesz czepiać się realizmu bo chyba nie za wiele o nim wiesz.

Pozdrawiam wszystkim Killbillomaniaków.

Lars7

mosquito, jeżeli ktokolwiek w tym temacie nie zna się na kinie to tą osobą jesteś ty.

"Pies Andaluzyjski" najlepszym filmem w historii kina". chłopcze drogi, o czym ty piszesz?! Naturalnie, że "pies andaluzyjski" to kicz, tego nie ukrywali nawet sami twórcy czyli Bunuel i Dali, ich wspólny film to rodzaj żartu, wygłupu, całość została obficie polana surrealistycznym sosem, sensu nie ma w tym filmie za gorsz ponieważ taki był twórczy zamysł. Chodziło raczej o ukazanie koszmarów sennych, zestawienie ze sobą ekspresywnych obrazów na zasadzie swoistego kolażu, bez żadnej większej treści czy też morału, raczej towarzyszyła temu wszystkiemu chęć wywołania u widza szoku, bądź też obrzydzenia.

I co ma wspólnego "Kill Bill" z "Psem Andaluzyjskim"? Jak żyje, większej bredni nie czytałem. No, ale cóż, "filmweb" jest po prostu nie do pobicia jeżeli chodzi o użytkowników, którzy zamieszczają na jego łamach swoje własne, komplenie niepojęte dywagacje.

"Kill Bill" to historia zemsty pewnej kobiety.

"Pies Andaluzyjski" to zero historii. Jedna wielka zbitka surrealistycznych scenek.

A za najlepszy film w historii kina jest uważany "Obywatel Kane".

ocenił(a) film na 6
Lars7

"znawca" kina napisal :

"Co do filmu, film "Kill Bill" w moje prywatnej opinni jest filmem wybitnym, można powiedzieć, że to artystyczne kino sensacyjne."

BUAHAHA...

shamar

Nie przenoś tutaj proszę poziomu z forum "Mrocznego rycerza".

ocenił(a) film na 6
bilbul

A jaki tam byl poziom ?? zreszta nie pisalem do Ciebie , tylko do m. powyzej...

shamar

Poziom wyrażania swojego zdania w kilku prymitywnych słowach, na dodatek w obraźliwym tonie.Pozwoliłem sobie zareagować,bo myślę podobnie,jak osoba do której skierowałeś swoje słowa.

ocenił(a) film na 6
bilbul

To nadzwyczaj intrygujące bo to powyzszy uzytkownik ma w zwyczaju chamskie, obrazajace innych wypowiedzi...

PS - tak dla wiadomosci "moderatorze"

shamar

Nie znam zwyczajów innych użytkowników,mam tylko nadzieję ,że nie używa tego irytującego i odrażającego "BUHAHAHA".