PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Dajcie spokoj, bez rewelacji, fajne efekty wizualne i dzwiekowe poza tym kiepa. Żałosny harlequin z jakąś dużą małpą. Ani troche mnie to nie rozczuliło. Można nawet pomyśleć ze to troche zboczone zeby panienka z małpą no ale kto co woli. Co z tego ze dobry reżyser i fajne efekty skoro tandetna fabuła na miare kina lat 60-tych. Na oscara za gre aktorską też nie ma na co liczyć, glowna bochaterka czesciej wydzierala paszcze niz cokolowiek mowila, z czasem bylo to coraz bardziej irytujace. Kolejny Jurrasic Park. Jak miałem 8 czy 9 lat to takie bajki były do przełknięcia. Zdecydowanie film dla dzieci w przedziale 10-13 lat. Nie polecam dorosłym, strata kasy jesli ktos ma zamiar wybrac sie do kina. Nie dajcie się zwieść obsadą ani reżyserem, film poprostu przereklamowany. Jesli PJ chcial oddac caly nastroj i ducha kina lat 50-tych to gratuluje napewno mu sie udalo tworząc tą szmire jednak dzisiejsza publicznosc to nie publiczność lat 50-tych i nie wystarczy na ekranie zobaczyc powiekszonej jaszczurki, zabraklo kreatywnosci i nowatorstwa, az za bardzo film podobny do pierwowzoru, calkowita przewidywalnosc fabuly, koncowka bez polotu, az momenatmi czekalem zeby ta malpa spadla i sie zabila bo konca nie bylo widac tej wiochy.

ocenił(a) film na 1
jackdaniels666_2

musze cie zmartwic - zaraz uzytkownicy pokroju cobalta, mistrza, marva, plejadesa i im poodbni napisza ze to wielkie arcydzielo kina "rozrywkowego", ze wspanialym nastrojem, zdjeciami, niesamowitym "wyrenderowanej maply" i - tu nie zart - cytuje: "wspaniale przedstawionym zwiazkiem maply z kobieta"; nie interesuje mnie przy tym watek seksualno-emocjonalny zwiazkow miedzy gatunkami ale jak w ogole mozna cos tak kretynskiego napisac? chyba ze to byla wyjatkowo zmyslna prowokacja....taaakkk....

ocenił(a) film na 8
Siostra_Jolanta_K_

"wspaniale przedstawionym zwiazkiem maply z kobieta" - dobre :D:D:D