PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Ale w filmie widzimy ich więcej, a ponadto w wersji reżyserskiej są kolejne starcia i kolejni zabici - Carl zaniżył liczbę zabitych ?

New_World_Order

Nie zaniżył tylko,twórcy scenariusza nie przejeli się bardzo zabitymi,na zasadzie "Kto tam będzie się przejmował zabitymi,równie dobrze to możemy powiedzieć że zgineło 5"

ocenił(a) film na 9
transformers567_fw

Oglądałem wersję extended cut i co najmniej 25ciu zginęło - zależy jak liczyć tych co fruwali podczas próby schwytania king konga i w starciu z "triceratopsem"

New_World_Order

Z tymi fruwającymi i zniszczonymi w szalupie (5 zginęło) łącznie wyszło mi 53 ofiary.(extented cut)
-3 zabitych przez dzikusów
-6 przez triceratopsa
-4 przez brontozaury
-3 na bagnie
-4 na korzeniu
-3 w kanionie
-30 na próbie złapania Konga (fruwający,zniszczony budynek z ludzmi,szalupa,w jaskini).

ocenił(a) film na 9
transformers567_fw

Ja nie liczyłem tych co fruwali w starciu z triceratopsem i w starciu z king kongiem, tylko te definitywne zgony gdzie było widać, że na bank zginęli i już. Peter Jackson w projekcie wartości 207 mln $ nie przeoczył by takiego szczegółu, więc zaniżona liczba chyba robota Carla.

New_World_Order

Ale po co miałby zaniżać? Moze po to zeby nie szokowac ze tylu zginelo?

ocenił(a) film na 8
transformers567_fw

Carl zaniżył liczbę ofiar by nie robić złej opinii.

ocenił(a) film na 10
Denwenser

Może Carl mówiąc o 17 ofiarach miał na myśli tych, co zginęli przy próbie złapania Konga?