PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148587
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Osobiście zauważyłem ze wielu ludzi "światowych i inteligentnych" czepia się tego filmu że jest nierealistyczny ponieważ samolot powinien zdmuchnąć Ann Darrow jak koło niej przelatywał, że w scenie z diplodokami powinno więcej ludzi zginać, jak przetransportowano King Konga z wyspy itp. Postanowiłem więc pomóc tym biedny ludziom z brakiem wyobraźni w kwestii lodowiska. Wielu głowi się i zastanawia – przecież lud powinien pęknąć - otóż nie, dlaczego nie? Wystarczy wiedza z podstawówki: Jeśli normalny goryl (bo King Kong był gorylem) przy wzroście 1,75 m waży 165 kg. To bardzo łatwo (choćby z proporcji) możemy obliczyć że King Kong przy wzroście 25 stóp, a 1 stopa (ft) = 0.3048 metra, ważył powiedzmy w przybliżeniu 720 kg. (jest to wartości zawyżona). Czyli tyle co popularny Fiat 126p z dwoma pasażerami. Myślę ze ta forma jest bardziej przyswajalna i nikt nie będzie gadał ze lód powinien pęknąć pod ciężarem malucha. Podsumowując to owszem są w tym filmie momenty w których można się doszukiwać braku realizmu, ale nie w tym sens jego oglądania. Ten film należy docenić!!! Naprawdę jest w nim więcej do docenienia niż czepiania się