PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

To tylko kilka słów, którymi można opisać ten film.
Zacznę może od tego, że film oglądałem na dwa razy. Po pierwszych 30 minutach zasnąłem.
Oglądałem do końca tylko i wyłącznie dlatego, że ludzie na filmwebie tak się nim zachwycali,
myślałem że jak dotrą na wyspę to akcja się rozkręci. No i się rozkręciła, im dalej w wyspę tym
gorzej. Dla tego filmu powinna powstać nowa kategoria, coś w stylu 'mega science fiction'.
Tylko dziecko może odnieść frajdę z oglądania tego badziewia. Tyranozaury atakujące w
grupie, odpychające się na lianach od skały, walka stada robaków z ludźmi, nietoperze z
mordą hieny atakujące goryla - to tylko kilka rzeczy które mnie załamały. I ciekawe dlaczego
pominęli sceny, w których rzekomo mieliby wciągać goryla na pokład, hmm... Może dlatego, że
dziesięciu chłopa nie byłoby w stanie przetransportować 20sto tonowej małpy chociażby z
wyspy pod statek, bo niby jak? Na łódce? Proszę was.., Lubię sci-fi, fantasty, ale to co
zobaczyłem tutaj, co rozgrywało się w naszych realiach to po prostu kpina. Równie dobrze
mogliby wam pokazać na tej wyspie kurczaka ziejącego ogniem, a wy i tak byście mieli zaciesz.
Od 'jedynki' film uchroniła muzyka (przy której cudownie mi się spało) i sceny 'sam na sam'
małpy i dziewczyny, które dało się jakoś oglądać.

ocenił(a) film na 4
VRosier

podzielam opinię w 100%. z tymże ja do finału nie doczekałam... od siebie dodam tylko tyle, że film był tak głupi, że aż śmieszny - 2 razy płakałam ze śmiechu :)

ocenił(a) film na 7
VRosier

Niby masz rację, ale ten film mocno przepija do oryginalnego Konga i w zasadzie jest dla niego hołdem...
A oryginalny Kong właśnie taki był...
Słowem, uważam, że jeśli się ma jobla na punkcie oryginału, to całkiem spoko film... Jeśli nie, to masz w pełni rację.

ocenił(a) film na 8
VRosier

A niebo było zbyt niebieskie. Totalny surrealizm, też przed seansem sądziłem, że to jakiś dokument BBC :(

ocenił(a) film na 8
VRosier

biedni ludzie, się nie znają