PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148587
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Byłbym wdzięczny jeśli na tym poście wypowiadzą się osoby którym podobał sie Kong , a którym nie, jestem ciekawy których osób bedzie więcej. Ja jestem pierwszy i opowiem sie za tą dobrą stroną ponieważ film był naprawde fajny: efekty, gra aktorów, lokacje no naprawde wszystko mi sie podobało i nie wydawał mi sie za długi. Był po prostu Super.

ocenił(a) film na 10
Grzegorz210

Film był naprawdę fenomenalny, dużo akcji, piekne widoki, rewelacyjne efekty wizualne polecam!!!

ocenił(a) film na 2
adrianos88

dla mnie gniot
miałem wrażenie, że za chwilę pojawią się orki i będzie kontynuacja "władcy pierścienic"
zasnołem nawet w pewnym momencie w kinie chyba na jakieś 15 min.
eh nie polecam
:(

Grzegorz210

Dla mnie kong jest fenomenalny.Niektórzy twierdzą że jest za długi,dla mnie rozdział z wyspą czaszki mógł by być nieco dłuższy.uwielbiam ten film bo ma w sobie masę szczegułów np:kong odgryzający język t-rexa,klatka na rat monkey,monolog dot. coopera. itd.

ocenił(a) film na 10
Grzegorz210

film świetny. Dla mnie nowa jakość kina rozrywkowego. Przede wszystkim Jackson nie powtarza standartowych motywów z innych superprodukcjii. Dwa dni wcześniej byłem na Underworld Evolution i cholernie żałowałem biletu, a że musiałem sie odstresować po nieudanym seansie to poszedłem na konga (ostatni seans w multikinie) i stwierdziłe że miałem fuksa że jeszcze sie załapałem .nieobejrzeć tego filmu w kinie to dla każdego kinomaniaka ogromna strata.

seraphin85

Heh no i widac różnice w poglądach. Dla mnie Kong był szmirą a Underworld podobał.

ocenił(a) film na 10
vargadamasta

Oczywiscie KING KONG jest swietny a to co zrobil peter jackson naleza sie wielkie brawa!NIe wiem jak mozna nie zauwazyc magii tego filmu i tego jaki jest wspanialy...

użytkownik usunięty
Grzegorz210

Jeden z największych gniotów ostatnich lat, rozczarowanie tym większe, że jest to film twórcy wspaniałego wręcz "Władcy Pierścieni", gdyby go tak skrócić o godzinkę, wywalając większość bzdetnych sekwencji akcji mających miejsce na wyspie z pewnością dużo by mu to pomogło :)

Grzegorz210

Mi fil sie w sumie podobał ale jednak trochę za długi gdyż miejscami trochę nudnawy.Efekty fenomenalne i cała reszta też.

ocenił(a) film na 10
lk15_1992

Spodziewałem się bardzo dobrego filmu, ale od kiedy go obejrzałem (grudzień 2005) jest moim ulubionym filmem-każdy kto mnie zna ci to powie. Dla mnie jest to ponadczasowe kino przygodowe-zwłaszcza po obejrzeniu oryginału. W kinie byłem na nim 4 razy, i ciągle było mi mało, he-he... Wystarczy zresztą zobaczyć mój pokój-plakaty figurki standy itp. Jestem zakochany w tym filmie. Klimat, aktorzy muzyka-wszystko skałda się na razie na film mojego życia (no może Star Wars z nim konkurować).

ocenił(a) film na 10
Arkhan

Widze , ze jestes takim samym pasjonatem tego jak ja:)

Grzegorz210

piękny, wzruszający film. Wypowiedziałam się o nim w innym miejscu.
Piękny filmik, wcale się nie dłuży, poryczałam się na nim jak bóbr.

ocenił(a) film na 10
waleczny_kurczak_III

10/10

Giferg to skończony idiota!

użytkownik usunięty
maximus_rb

Smoczek ci wypadł dzidziusiu.

ocenił(a) film na 10
Grzegorz210

wiadome że jest za długi ale efekty są mega