Byłbym wdzięczny jeśli na tym poście wypowiadzą się osoby którym podobał sie Kong , a którym nie, jestem ciekawy których osób bedzie więcej. Ja jestem pierwszy i opowiem sie za tą dobrą stroną ponieważ film był naprawde fajny: efekty, gra aktorów, lokacje no naprawde wszystko mi sie podobało i nie wydawał mi sie za długi. Był po prostu Super.
Film był naprawdę fenomenalny, dużo akcji, piekne widoki, rewelacyjne efekty wizualne polecam!!!
dla mnie gniot
miałem wrażenie, że za chwilę pojawią się orki i będzie kontynuacja "władcy pierścienic"
zasnołem nawet w pewnym momencie w kinie chyba na jakieś 15 min.
eh nie polecam
:(
Dla mnie kong jest fenomenalny.Niektórzy twierdzą że jest za długi,dla mnie rozdział z wyspą czaszki mógł by być nieco dłuższy.uwielbiam ten film bo ma w sobie masę szczegułów np:kong odgryzający język t-rexa,klatka na rat monkey,monolog dot. coopera. itd.
film świetny. Dla mnie nowa jakość kina rozrywkowego. Przede wszystkim Jackson nie powtarza standartowych motywów z innych superprodukcjii. Dwa dni wcześniej byłem na Underworld Evolution i cholernie żałowałem biletu, a że musiałem sie odstresować po nieudanym seansie to poszedłem na konga (ostatni seans w multikinie) i stwierdziłe że miałem fuksa że jeszcze sie załapałem .nieobejrzeć tego filmu w kinie to dla każdego kinomaniaka ogromna strata.
Oczywiscie KING KONG jest swietny a to co zrobil peter jackson naleza sie wielkie brawa!NIe wiem jak mozna nie zauwazyc magii tego filmu i tego jaki jest wspanialy...
Jeden z największych gniotów ostatnich lat, rozczarowanie tym większe, że jest to film twórcy wspaniałego wręcz "Władcy Pierścieni", gdyby go tak skrócić o godzinkę, wywalając większość bzdetnych sekwencji akcji mających miejsce na wyspie z pewnością dużo by mu to pomogło :)
Mi fil sie w sumie podobał ale jednak trochę za długi gdyż miejscami trochę nudnawy.Efekty fenomenalne i cała reszta też.
Spodziewałem się bardzo dobrego filmu, ale od kiedy go obejrzałem (grudzień 2005) jest moim ulubionym filmem-każdy kto mnie zna ci to powie. Dla mnie jest to ponadczasowe kino przygodowe-zwłaszcza po obejrzeniu oryginału. W kinie byłem na nim 4 razy, i ciągle było mi mało, he-he... Wystarczy zresztą zobaczyć mój pokój-plakaty figurki standy itp. Jestem zakochany w tym filmie. Klimat, aktorzy muzyka-wszystko skałda się na razie na film mojego życia (no może Star Wars z nim konkurować).
piękny, wzruszający film. Wypowiedziałam się o nim w innym miejscu.
Piękny filmik, wcale się nie dłuży, poryczałam się na nim jak bóbr.