PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Drżę....

ocenił(a) film na 8

Jackson to obecnie jedyny reżyser który potrafi niemalże zmaterializować magię kina. Oglądając Władcę doświadczałem czegoś czego dawno nie czułem: niemalże dziecinnej fascynacji i zachwytu podczas oglądania filmu. Teraz natomiast PJ kręci remake filmu który wzbudził w nim dokładnie te same emocje. Filmu który zainspirował go i sprawił że został tym kim jest teraz. Jak tu nie sikać w majtki z niecierpliwości :]

maszor

Zwiatun już w poniedziałek (mam nadzieję, że zwiastun z prawdziwego zdarzenia - nie teaser), więc już za dwa dni dowiemy się czego możemy się wogóle spodziewać. "Władca..." zekranizowany na 10-tkę. Ale czy z kiczowatego "King Konga" Jacksonowi uda się stworzyć kino warte grzechu?
Cokolwiek będę mógł powiedzieć dopiero po zapoznaniu się ze zwiastunem.

Albertino

Zwiastun ma trwać 2 minuty i 30 sekund, tak więc powinniśmy zobaczyć tytułowego bohatera filmu i inne atrakcje.

ocenił(a) film na 7
La_Pier

Jackson jest w trudnej sytuacji (Peter oczywiście :-), bowiem oczekuje się od niego potwierdzenia swego Oscara i powtórzenia sukcesu WP. A na dodatek musi zmierzyć się z legendą kina, King Kongiem. Tu nawet nie chodzi o jakość tamtego filmu z (1933), ale o Legendę Małpy :). Kto nie słyszał o King Kongu? Dla mnie Peter zachowa głowę jeżeli zrealizuje w miarę porządny film. Przy takiej presji to będzie niezły wyczyn. Nie wymagam od niego kolejnego deszczu nagród. Tymczasem liczę godziny do zwiastuna.

użytkownik usunięty
Not_Anyway

Nie widziałam oryginału, ale chyba film by mi się nie spodobał. Widziałam jedynie scenę z jakąś kobietą, którą ten cały King Kong trzymał w łapise :/ Może mi się spodoba, ale wątpię. A sądząc po obsadzie to może film dostanie Złotą Malinę. Nie mam na myśli Brodiego.

Pozdrawiam :)

Mary/ś

ocenił(a) film na 7

Ano. To właśnie mnie martwi. Jack Black? Uh. PJ nabrał może chętki na Maliny, Oscary mu się z pewnością przejadły ;) Półki mu się już pewnie w domu łamią pod ich ciężarem ;))))

ocenił(a) film na 8
Not_Anyway

ej no nie przesadzajcie... Jack Black wcale nie jest złym aktorem. ba! sądzę że da największy popis że wszystkich w obsadzie. zresztą po szkole rocka zdobył chyba nominację do globu. no a co do Naomi Wats i Adriena Brodiego... oni już chyba potwierdzili klasę. oscar i nominacja... oprócz nich chociażby Jamie Bell który pokonał Maximusa Crowe'a w BAFCIE, Kretschman czyli znowu Pianista, Colin Hanks który zebrał wiele pozytywnych recenzji za rolę w Orange County... według mnie jedną z najsilniejszych stron filmu jest jak na razie obsada. a co do samego tematu - tak jak wcześniej tu już opsiano. King Kong to legenda kina, nawet jeżeli komuś wydaje się głupi i banalny to jednak jest to kawał historii kina który zainspirował pokolenia filmowców i był swego czasu wielkim wydarzeniem. według mnie nie jest to głupie. według mnie jest to istotna część magii kina.

maszor

Nie cierpię "King Konga", lubię zwierzęta, wszystkie z wyjątkiem pająków, ale to jest takie głupie, wielka małpa z babą na ręce. Widziałam dwie wersje i żadna mi się nie podobała, może teraz będzie inaczej, ale wątpię. "Władca pierścieni" był super, ale po prostu cała historia jest ciekawa, a tu? Kto to wymyślił?! Ale pewnie i tak obejrzę, może Jackson dokona cudu.

ocenił(a) film na 7
Veda12

Producenci, oferując mu astronomiczną gażę 20mln$ niczego mniejszego od cudu chyba nie oczekują :) Wktótce się okaże, czy Jackson był tylko dobrym reżyserem WP, czy też jest nim w ogóle.

Not_Anyway

Właśnie, bo muszę przyznać, że jak na razie tylko LOTR zrobił na mnie wrażenie, filmy w stylu "Martwicy mózgu" mi się zbytnio nie podobają. Jak ten facet przekona mnie do "King Konga" to jest geniuszem.

ocenił(a) film na 8
Veda12

a widziałaś Niebiańskie Istoty czy Forgotten Silver?

maszor

Tylko "Niebiańskie istoty", tego drugiego nie.

Veda12

No cóż - zwiastun zapowiada swietne kino przygodowe z klimatem i grą aktorską na poziomie. "Władcy..." pewnie nie dorówna - ale tak jak ktoś już tutaj wcześniej pisał - jeśli Jackson rpzekona mnie do tej kiczowatej małpy - jest mistrzem.

Albertino

Jeszcze nie widziałam zwiastunu, dzisiaj zobaczę, a jak Jackson przekona mnie do "King Konga" to naprawdę jest mistrzem.

maszor

Wlasnie jestem po obejrzeniu zapowiedzi do tego filmu. Coz na zauroczyly mnie ciekawa scenografia, ujecia czy pejzaze. Co do glownego bohatera to nie bedzie on raczej wygladal jak jego starsi "dziadkowie" :]
W supie zapowiada sie dobre kino przygodowe. Jednak wyjatkowo nie spodobala mi sie kreacja pana Jacka Blacka (chyba tak to sie odmienia). Wedlug mnie zupelnie nie pasuje do tego filmu. Sami ocencie po obejrzeniu trailera. Co do reszty obsady nie mam zastrzezen.

hehe.... dinozaury :]

ocenił(a) film na 9
angalo

Podchodząc pierwszy raz do zwiastunu, najbardziej bałem się właśnie o Blacka.. kurcze .. bądźmy szczerzy.. może to i dobry komik .. ale do filmu przygodowego .. zrobionego (podobno) z takim rozmachem, wogóle sie nie nadaje...

.. ale .. po obejżeniu trailera .. byłem baaaardzo mile zaskocznony..

będzie oki .. to wam moge powiedzieć :-)

ocenił(a) film na 7
Denis

Długo się ładuje :| Czekam, a w w międzyczasie obejrzałem wersję "frame by frame", z opisami, prezentowaną na kongisking.net. Jak na razie nie dostrzegam tej emocjonalnej głębi między Kongiem a Naomi, obiecywanej przez PJ'a. Za to widać, to, co zwykle: bieganie, skakanie, krzyk i ryk ;) Objawienia chyba nie będzie. Ale z finalną oceną poczekam aż mi sie ściągnie "ruchoma wersja" :) (Chyba prędzej osiwieję) Może coś umknęło mi między klatkami.

ocenił(a) film na 8
Not_Anyway

ej no, w tym zwiastunie to nawet Konga za dużo nie ma czyli nie ma co oczekiwać że najważniejsze elementy filmu takie jak relacja Konga i Naomi również się pojawią. poza tym (co ciekawe) to tylko teaser :) fakt iż troszkę długi ale teaser. tak określił go sam PJ.
tak poza tym to czekałem do 3 w nocy żeby obejrzeć i jest super. kong wygląda pięknie ale nic nie przebije Nowego Jorku który jest olśniewający. potwierdzają się jak na razie moje przypuszczenia że Black stworzy najlepszą kreację ze wszystkich. ogółem jest jak najplus :)

maszor

No wiesz? Naomi Watts jest świetna - on swtowrzy najlepszą kreację.
Ale fakt - mnie ejdnak zwiastun troszkę zawiódł - ale skoro to teaser, to efekty jeszcze mogą poprawic...

maszor

Ja widziałem kilka zdjęć z filmu i z gry ( były tam tyranozaury :) ). Ten film będzie zupełnie inny od poprzedników .

Korzen_2

Czy zupełnie inny...raczej nie. W pierwszej wersji pojawiały się już dinozaury (np. pterodaktyle). No cóz...tutaj póki co widać te lądowe...ale zawsze to dinozaury. Czuję, że i tym razem PJ urzeknie mnie niemalże magicznymi pejzażami i znakomitą akcją. Co do obsady jestem spokojny...nawet w przypadku Joe Blacka. Ludzie...ja chce już grudzień!!!!:D