PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Nie rozumiem czego sie czepiacie... Scenariusz przeciez mial byc na podstawie pierwowzoru-z reszta nie wyobrazam sobie Konga, ktory zamiast wchodzic z piekna na szczyt budynku wchodzi...no nie wiem...na dach jakiejs stodoly. Uwazam, ze film jest milion razy lepszy od pierwowzoru, przede wszystkim dlatego, ze jest ogromnie wzruszajacy. Peter Jackson przedstawil arcydzielo, w ktorym ukazuje przyjazn (bo chyba tak to mozna nazwac) laczaca Konga i Ann. Osobiscie bardzo wzruszylam sie na tym filmie-przeplakalam 1/4 filmu, ale nie o tym chcialam tu pisac. Poza tym efekty specjalne zastosowane w King Kongu sa....po prostu brak mi slow...sa tak wspaniale...nawet przez moment ogladaniu filmu nie pomyslalam sobie, ze produkcja jest wytworem komputerowym. Jesli chodzi o gre aktorska rowniez jestem pod ogromnym wrazeniem-glownie Naomi Watts. Jej rola jest doskonala, wszystkie sceny zagrala bardzo realistycznie, Jesli chodzi o caly film, to uwazam, ze jest to najlepszy film jaki ogladalam w calym zyciu, zaryzykuje nawet ogromna krytyke jaka mnie spotka-uwazam, ze est 100 razy lepszy od LOTR! A to dlatego, ze ogladajac LOTR nie wczulam sie w ten film, bo hmmm....elfy, hobbici, czarodzieje-to mowi samo za siebie...natomiast w King Kongu Peter Jackson przerosl samego siebie, wszystko jest bardzo realne i po prostu doskonale.To jedynie moja skromna opinia wiec prosze mnie nie mieszac za nie z blotem :]

aasia_d

nie zmieszam cie , masz swoj gust i to uszanuje !!
do Konga trzeba miec dobre podejscie , traktowac go z przymrozeniem oka (to jest przenosnia ,na filmie nie mrozcie oczu bo nie zobaczycie doskonalych efektow)
nie kazdy toleruje elfy ,krasnoludy itp ...nie kazdy przekona sie do duzego goryla !! Ja lubie to i to (oczywiscie LOTRA bardziej)
pozdrawiam Cie i nie bylbym soba gdybym nie probowal Cie namowic bys ponownie sprobowala z Wladca Pierscieni ...moze cos zaskoczy ;-)

ocenił(a) film na 6
aasia_d

W większości się z Tobą zgadzam, chociaż moim zdaniem napewno nie był lepszy niż LOTR. Kongowi "było z pewnością trochę trudniej", ponieważ wiadomo było, że wszyscy będą go porównywać do Władcy. I zastanawiam się - Ci, którym się film nie podobał, to czego oni oczekiwali? Jasne, to jest bajka, ale za to całkiem symaptyczna i wzruszająca. Jackson zrobił świetny film, nie wyobrażam sobie lepszego Konga (z wyjątkiem kilku drobnych błędów). Pozdrawiam :)