PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Widowiskowy, momentami przytłaczający, ale ogólnie jestem nastawiona pozytywnie :) piękne zdjęcia, swietna scenografia, podobała mi się muzyka, aktorsko bardzo na plus - Brody rewelacyjny ;), Watts lepsza od poprzedniczek, Serkis zagrał coś innego niż ruch ;) jako Flejtuch świetny, Jamie Bell w kolejnej ciekawej roli, Jack Black jakże inny niż w "Szkole Rocka", King Kong robił wrażenie, początek mocny, sceny na statku świetne - w stylu Pana i Władcy - mocne kino! Niesamowice sflimowany Nowy Jork. Nie jest to film, który powala tak, jak Władca Pierścieni, ale podobał mi się.

ocenił(a) film na 7
Eorath_at_Tiffanys

Ja też na plus :] Świetny Brody! (ach:) ) Świetne momenty na statku! Świetna dżungla :) B. dobry Black i Bell :) pan kapitan również:)...
dobra rozrywka :)

Aintha

tak zdecydownie pan kapitan również :]
nie jest to typ filmu który mnie pociąga ale początek w NY potem te chwile na statku bardzo mi się spodobały - potem już była bajka momentami przydługa ale bohaterzy, scenografia i humor potrafiły urzymać w miejscu tak że kilka godzin minęło bez większego bólu i ogólnie wyszło na plus - czym sama jestem zaskoczona :P... poprostu dobra rozrywka :)

ocenił(a) film na 9
Eorath_at_Tiffanys

Potwierdzam , byłem dzisiaj w kinie na 16 .00 :) Efekty powalają, ciekawa interpretacja znanych już wydarzeń, aktorstwo trąca klimatem z Władcy ( zauważcie że Jackson wymaga od aktorów aby grali twarzą, a szczególnie oczami ) no i King Kong niesamowicie dobrze wykonany, zarówno fizycznie jak i z zachowania ( jak dzika małpa ). Kurcze jednym słowem cud , miód i dupa bo muzyka do kitu, niepotrzebnie zatrudnił innego kolesia od muzy:\| Ale ogólnie 9,99/10